Materialen

3 succesvolle RVS blindklinknagels

09 juni 2020

Klinksystemen zijn een goed alternatief voor schroef- of lasverbindingen. Het assortiment van Onkenhout bevat een ruime keuze aan blindklinknagels en klinkbouten. Voor de maakindustrie wordt vaak gebruik gemaakt van roestvaststaal. Bijvoorbeeld in voertuigen, grootkeukens, medische apparaten of in machines voor de chemische en de voedingsindustrie.

Kiezen uit RVS 300 of RVS 316?

De keuze uit RVS 300 of RVS 316 is afhankelijk van de omgevingsfactoren. RVS 316 blindklinknagels zijn bijvoorbeeld geschikt voor zeer corrosieve milieus. Door de toevoeging van molybdeen is RVS 316 namelijk bestand tegen putcorrosie in zouthoudende milieus. Daarom past men RVS 316 toe aan de kust, op schepen, in leidingen, warmtewisselaars, cv-ketels en buitentoepassingen. Ook in de voedingsindustrie wordt het gebruik van RVS 316 opgelegd om aan de voedselveiligheidsnormen te voldoen.

Wij zetten drie succesvolle types blindklinknagels van roestvast staal voor u op een rij.

1. De Avinox blindklinknagel

Deze blindklinknagel is geschikt voor een sterke, trillingsbestendige verbinding in dunne plaat. De Avinox klinknagel in RVS 300 en 316 heeft een grote sluitkop en dus een hoge uittreksterkte in dunne plaat. En is tevens trillingsbestendig en tolerant voor onnauwkeurige gaten.

2. De M-Lok blindklinknagel

De M-Lok blindklinknagel is supersterk. Eén nagel volstaat voor bijna alle plaatdiktes.

M-Lok is verkrijgbaar in RVS 300 en 316 en is het perfecte alternatief voor lassen en bout-moerverbindingen. De nagelhuls zet radiaal uit en vult het montagegat volledig. Dit resulteert in een zeer stijve, vormgesloten verbinding met een extreem hoge vermoeiingssterkte. De M-Lok heeft ook een groot klinkbereik waardoor één nagel volstaat voor bijna alle toepassingen. 

3. De TVD popnagel

De TVD popnagel is uitermate geschikt voor een sterke en waterdichte verbinding in dunne plaat. De TVD popnagel in RVS 300 is een veelzijdige gesloten nagel. De grote sluitkop zorgt voor een zeer sterke verbinding, ook in zachte plaatmaterialen. De gesloten nagelhuls is waterdicht en voorkomt corrosie als gevolg van reiniging. Daarom wordt de nagel vaak gebruikt in medische toepassingen en in voertuigen.

Laatst bijgewerkt: 03 april 2023