Materialen

Afstandbedienbare sluitingen, een veelzijdig product van nu!

20 augustus 2019

Sluitingen zijn er in verschillende soorten. De uitdaging begint als het bedienen op een andere plaats gebeurt als waar de sluitingen zijn gemonteerd. Het afstandbedienbare sluitsysteem biedt hiervoor een oplossing. De afstand tussen de positie van de bediener tot aan de sluiting wordt overbrugd met een vrijgavekabel. Het complete sluitsysteem bestaat daardoor minimaal uit een bediener, een kabel en een verborgen kliksluiting.

De verborgen kliksluitingen

De verborgen kiksluiting is zeer geschikt voor het openen en sluiten van de kleinste panelen tot grote zware deuren. De sluiting is zeer compact, maar anders dan zijn formaat zou verwachten, heel sterk. De verborgen montage draagt bij aan een vlak en modern uiterlijk van het ontwerp. De ontwerpvrijheid met de verborgen kliksluiting is zeer groot vanwege de diverse uitvoeringen en flexibiliteit van het sluitsysteem. De belangrijkste eigenschappen zijn:

  • Op afstand bedienbaar in combinatie met kabels en bedieners
  • Het geïntegreerde stootrubber elimineert trillingen en geluid
  • Zwaar belastbaar (260kg – 1.800kg)
  • Zeer lange levensduur

De bediener

Ieder sluitsysteem heeft andere eisen als het aankomt op de manier hoe het bediend wordt. Bedieners zijn er daarom in veel verschillende vormen; handgrepen, drukknoppen en draaihendels. Voor toegangsrestrictie zijn bedieners optioneel afsluitbaar met een sleutel. Een multipoint systeem met meerdere sluitingen kan gerealiseerd worden met bedieners die twee kabels gelijktijdig kunnen bedienen. Grote voordelen zijn:

  • Flexibel inzetbaar door enkelpunts- en meerpuntsbedieners
  • Perfect afgestemd op kabels en sluitingen (klik-in systeem)
  • Te gebruiken als noodbediening van elektromechanische sluitingen

 

Vrijgave kabels

De vrijgave kabel is een belangrijk onderdeel van het afstandbedienbare sluitsysteem. De kabel overbrugt namelijk de afstand tussen de bediener en de sluiting. Ze bieden veel flexibiliteit, zijn eenvoudig te installeren en met het klik-in systeem is afstellen niet nodig. Met een kabelsplitter kan één bediener, twee sluitingen openen. Of één sluiting wordt door twee bedieners geopend. Grote toegevoegde waarde dankzij:

  • Snelle en eenvoudige assemblage met klik-in systeem
  • Corrosiebestendige materialen voor iedere (buiten)toepassing
  • Flexibiliteit met kabelsplitter

Bekijk de video voor het complete beeld van de afstandbedienbare sluitingen en toepassingsvoorbeelden:

Ook geïnteresseerd in afstandbedienbare sluitingen? Onkenhout heeft een uitgebreid assortiment, bekijk hier de producten >>

Laatst bijgewerkt: 03 april 2023