products4engineers

APEX Dynamics berekent nauwkeurigheid tandheugelaandrijving

02 June 2020 • Sjors • Apex Dynamics BV
WoTS_Impressie-tandheugel

De juiste nauwkeurigheid van uw aandrijving bewaakt de kosten en prestatie van uw constructie. Maar hoe berekent u deze nauwkeurigheid? Belangrijk vertrekpunt is de beschikbaarheid van de volledige specificaties van de gebruikte tandwielkast, tandheugel en rondsel. Maar zelfs wanneer u alle specificaties heeft kan het nog lastig zijn de exacte, gewenste nauwkeurigheid te berekenen. Apex Dynamics helpt u verder! Lees in deze blog wat zij doen om de specificaties zo helder mogelijk te hebben én hoe zij u helpen met een nauwkeurigheidscalculatie van uw volledige systeem of onderdelen daarvan.

Belang van specificaties en nauwkeurigheid tandheugelaandrijving

Wij krijgen vaak de vraag “wat is de nauwkeurigheid van deze tandheugelaandrijving?”. Voor engineers is de nauwkeurigheid vaak namelijk moeilijk te berekenen. Dat heeft verschillende redenen: omdat leveranciers bijvoorbeeld onduidelijk zijn of ze de benodigde informatie niet hebben of niet willen geven. Wanneer de nauwkeurigheid van de aandrijving onduidelijk is, loopt de engineer het risico té grote of té nauwkeurige producten te kiezen. Het gevolg is een relatief zware of dure oplossing. De klant betaalt als het ware een soort angst-premie, mede veroorzaakt door de afwezigheid of vaagheid van de specificaties van de leveranciers.

Bij Apex Dynamics willen ze de klant juist vooruit helpen, daarom worden in onze catalogus écht alle specificaties van de tandwielkasten, tandheugels en rondsels gedeeld. Zij vermelden specificaties - zoals de maximum tangentiale kracht, de maximale spoedafwijking per meter, rechtheid, tandkwaliteit, hardingsdiepte en demagnetiseer-specificaties - tot op de micrometer nauwkeurig. Simpelweg omdat Zij ervoor willen zorgen dat engineers toegang hebben tot alle beschikbare informatie wanneer zij een keuze moeten maken en rechtvaardigen of een constructie-dossier opstellen.

Nauwkeurigheidscalculaties voor tandwielkasten, tandheugels en rondsels

Apex Dynamics gaat nu nóg verder in het ontzorgen van engineers. Naast de calculaties die zij maken gebaseerd op de belastingen van de aandrijving, kunnen ze nu ook een calculatie maken om de uiteindelijke nauwkeurigheid te berekenen.

Zo wil Apex Dynamics de specificaties van de verschillende tandwielkasten, tandheugels en rondsels compleet maken voor engineers. Een groot voordeel voor hen is natuurlijk de tijdwinst, ze hebben niet langer eindeloos contact met leveranciers over onduidelijke of incomplete specificaties.

Calculatieblad tandwielkasten, tandheugels en rondsels

Wilt u een tandheugelaandrijving doorgerekend hebben? Neem dan contact met Apex Dynamics op, dan helpen zij u snel verder.

Apex Dynamics kan de nauwkeurigheid berekenen van verschillende spelingsarme tandwielkasten, tandheugels, rondsels én complete systemen. Van 250 mm tot 90 meter en meer, van module 1 tot en met 12, tandheugel kwaliteit 4 tot en met 10, rechtvertand of schuinvertand en ga zo maar door. De nauwkeurigheid is het uitgangspunt van de totale aandrijving, daarom kunnen zij het calculatie- en nauwkeurigheidsblad aanleveren voor uw constructiedossier.

Op basis van deze calculaties bieden zij niet alleen zo compleet mogelijke specificaties, maar ook advies over de afzonderlijke lengte van de tandheugels in een systeem. Is één tandheugel van 2 meter nauwkeuriger dan 2 tandheugels van 1 meter? Hoeveel scheelt dat dan? En wat voor invloed heeft dit op de voedkracht? Zo staan zij engineers zo goed mogelijk bij in het designproces.

Wilt u meer weten over onze tandwielkasten, tandheugels en rondsels of wilt u een aandrijving doorgerekend hebben?
Neem contact met Apex Dynamics op, dan helpen zij u verder.

Gerelateerde blogs en casestudies