products4engineers

Camozzi Group tekent contract Giant Magellan Telescoop

05 November 2019 • Camozzi Automation B.V. • Camozzi Automation B.V.

Ingersoll Machine Tools, dochteronderneming van de Camozzi Group, heeft van de GMTO Corporation opdracht
gekregen voor de bouw van de eerste nieuwe generatie Magellan Telescoop. Deze Giant Magellan Telescoop van GMT
wordt in Chili opgebouwd en zal een scheidend vermogen hebben dat tien keer zo groot is dan de tot nu toe grootste
telescopen.

- Ingersoll zal de enorme stalen 1.300 ton wegende ondersteuningsstructuur voor de optiek vervaardigen. Deze nauwkeurige constructie zorgt voor een wrijvingsloze beweging dankzij de zeer geavanceerde, wereldwijd vermaarde hydrostatische technologie van de Camozzi Group.

- In totaal gaat het om een investering van 135 miljoen dollar, de grootste investering van GMTO tot nu toe. Het contract werd verworven na een twee jaar durende wereldwijde aanbestedingsprocedure. In de komende 9 jaar zullen GMTO, MT Mechatronics en Ingersoll Machine Tools samenwerken aan de 1.300 ton wegende stalen constructie. Die moet eind 2025 worden opgeleverd, waarna deze verder wordt voorbereid voor de installatie van de spiegels in 2028.

- De Giant Magellan Telescope (GMT) wordt opgebouwd in de Chileense woestijn. Het project is het resultaat van de samenwerking tussen twaalf van 's werelds grootste universiteiten en wetenschappelijke instituten en zal naar verwachting in 2029 operationeel worden. De financiering van het project is afkomstig van partnerinstellingen, regeringen en particuliere sponsoren.

- De GMT zal onze kennis en begrip van het heelal aanzienlijk vergroten door de studie van planeten buiten het zonnestelsel, in de zoektocht naar tekenen van leven en de studie van zwarte gaten en donkere energie. De GMT zal een scheidend vermogen hebben dat tien keer zo groot is als dat van de huidige grootste telescopen en kan ontdekkingen doen die het beeld van onze planeet ten opzichte van het heelal zullen veranderen.

Lodovico Camozzi, voorzitter en Chief Executive Officer van Camozzi Group, verklaarde: "We zijn enorm opgetogen dat we mogen werken aan de bouw van een exclusief wetenschappelijk en revolutionair systeem om de diepe kosmos te bestuderen. Het project vervult ons bij Camozzi met trots en is een inspiratie voor ons allen. We zijn erg blij dat we zijn geselecteerd in een aanbesteding waarbij 's werelds meest vooraanstaande groepen betrokken zijn".

30 oktober 2019 - Brescia - De Italiaanse Camozzi-Groep heeft via haar volle dochteronderneming Ingersoll Machine Tools - gevestigd in Rockford (Illinois - VS) - samen MT Mechatronics - gevestigd in Mainz (Duitsland) - een overeenkomst gesloten voor het bouwen van de stalen precisiestructuur van de Giant Magellan Telescope (GMT). De opdrachtgever is GMTO, de organisatie die de ontwikkeling van de GMT beheert namens haar internationale oprichters.

De GMT heeft een diameter van 24,5 meter en is onderdeel van de volgende generatie van een gigantisch optisch-infrarood observatorium dat de grenzen van de astronomie zal verkennen. Er zal worden gezocht naar levensvormen buiten ons zonnestelsel en het project zal de geschiedenis van de ruimteverkenning kunnen veranderen.

Ingersoll Machine Tools zal samen met MT Mechatronics het 1.300 ton nauwkeurige ondersteuningsmechanisme ontwerpen en produceren. Het mechanisme staat bekend als de ‘telescoopstructuur’ die de optiek van de GMT omvat en die buitenaardse doelen soepel zal volgen tijdens hun beweging door de ruimte. MT Mechatronics zorgt voor het ontwerp van de telescoop. Die wordt vervolgens vervaardigd, geassembleerd en getest door Ingersoll voordat hij wordt verscheept en geïnstalleerd op de locatie van het GMT observatorium, hoog in de Chileense Andes.

Het contract voor de telescoopstructuur garandeert negen jaar werkgelegenheid voor een groot aantal mensen, zoals aantal engineers, ontwerpers en metaalbewerkers en heeft een totale waarde van 135 miljoen dollar. "De productie van de telescoopstructuur is een van de grootste stappen op onze reis naar de bouw van de Giant Magellan Telescope", zei Dr. Robert N. Shelton, GMTO-voorzitter.

"Na een twee jaar durende wereldwijde aanbesteding is onze keuze gevallen op Ingersoll Machine Tools en MT Mechatronics. Doorslaggevend was hun toewijding aan kwaliteit, uitgebreide ervaring met astronomische telescopen en de capaciteiten om complexe precisiestructuren te produceren", voegt Dr. James Fanson, GMTO Project Manager, toe.

De telescoopstructuur zal de zeven enorme spiegels van de GMT in positie houden, om het licht van verre sterren en sterrenstelsels in beeld brengen. Dat licht kan vervolgens worden geanalyseerd door de ingebouwde wetenschappelijke instrumenten. De spiegels, de grootste ter wereld, zijn geproduceerd door het Richard F. Caris Mirror Lab van de Universiteit van Arizona. De structuur van de telescoop, compleet met spiegels en alle instrumentatie, zal 2.100 ton wegen en zal drijven op een 50 micron dikke oliefilm die zorgt voor wrijvingsloze beweging. Dit laatste is nodig om de rotatie van de aarde te compenseren en de hemellichamen te kunnen volgen op hun reis door het heelal. Deze ‘hydrostatische’ technologie werd enkele jaren geleden gepatenteerd door INNSE, een onderdeel van de Camozzi Group, wereldwijd vermaard vanwege deze technologie. Met zijn unieke ontwerp zal de GMT een scheidend vermogen in het infrarode gedeelte van het spectrum hebben dat 10 keer groter is dan de Hubble-ruimtetelescoop.

"Het wordt een bijzondere dag als de telescoopstructuur van de GMT wordt voltooid en in Chili in bedrijf wordt gesteld. Het is onderdeel van een van de meest gecompliceerde en fascinerende projecten die de wereldwijde wetenschappelijke gemeenschap ooit heeft ondernomen", aldus Chip Storie, CEO van Ingersoll Machine Tools. Het contract tussen GMTO, Ingersoll Machine Tools en MT Mechatronics omvat negen jaar werk en 1.300 ton constructiestaal. De enorme structuur zal naar verwachting eind 2025 aan Chili worden geleverd en in 2028 gereed zijn voor het plaatsen van de spiegels.

De Giant Magellan Telescope

De Giant Magellan Telescope is een nieuwegeneratie grondtelescoop die een revolutie in ons begrip van en onze kijk op het universum belooft. De GMT zal baanbrekende ontdekkingen mogelijk maken in de kosmologie, de studie van zwarte gaten, donkere materie, donkere energie en de zoektocht naar leven buiten ons zonnestelsel. De primaire spiegel van de telescoop combineert zeven cirkelsegmenten met een diameter van 8,4 meter tot een effectieve opening met een diameter van 24,5 meter. De GMT zal worden opgebouwd in het Las Campanas Observatory in de Chileense Atacama-woestijn en is het werk van een internationaal consortium van vooraanstaande universiteiten en wetenschappelijke instituten. De financiering van het project is afkomstig van partnerorganisaties, regeringen en particuliere sponsoren.

 

Informatie over de Camozzi Group

De Camozzi Group uit Italië is wereldleider in de productie van componenten en systemen voor industriële automatisering. Camozzi is actief in verschillende sectoren, van machinegereedschappen tot textielmachines en biedt oplossingen voor de verwerking van grondstoffen. De Camozzi Group levert innovatieve ideeën en oplossingen voor haar klanten, in een proces van beweging naar slimme productie. Zij is wereldwijd actief in 75 landen met 30 dochterondernemingen, 2.600 medewerkers, 5 business units en 18 productielocaties. In 2018 realiseerde het bedrijf een omzet van 419 miljoen euro, waarvan 85% buiten Italië.

Informatie over Ingersoll Machine Tools

Ingersoll Machine Tools (IMT) is wereldleider in de ontwikkeling van geavanceerde machines voor de lucht- en ruimtevaart, transport, energie en zware industrie. Het bedrijf is gevestigd in Rockford, Illinois, VS, en heeft zo’n 200 werknemers in dienst. Als leider in de lucht- en ruimtevaartindustrie blinkt Ingersoll uit in de bouw van machines voor de productie van onderdelen en grote structuren van titanium, aluminium en andere metalen. Ingersoll was een van de pioniers op het gebied van de automatische fiber placement- en tape laying technologie voor de composietproductie. Mede daardoor werd het bedrijf een van de marktleiders. De
verworven expertise, methodologieën en technieken in de ontwikkeling van composietproductie zorgden ervoor dat Ingersoll de sector van de additieve productie kon betreden.

Gerelateerde blogs en casestudies