products4engineers

De vier beste sluitingen voor voertuigen

12 May 2022 • Herman de Haan • Onkenhout & Onkenhout

Sluitingen zijn er in allerlei verschillende uitvoeringen en te verdelen in twee hoofdgroepen.

Namelijk de 'mechanische' en de 'elektromechanische' sluitingen. Voor ieder type voertuig gelden weer andere eisen als het op sluitingen aankomt. Sluitingen moeten bijvoorbeeld trillingsbestendig zijn, robuust, corrosiebestendig, vlak ingebouwd kunnen worden en water- en stofdicht zijn. Onkenhout selecteert in dit informatieve en korte blog vier sluitingen die voldoen aan de strenge eisen die op voertuigen van toepassing zijn.

1. Draaigrendelsluiting met aantrekkende werking 

Deze sluiting kenmerkt zich door zijn 6.4 mm compressie, ofwel aantrekkende werking. Hiermee trekt de sluiting deuren en panelen consistent in een pakking voor trillingsvrije en water- en stofdichte afdichting (IP65).

2. Hefboomsluiting met aantrekkende werking

Deze sluiting genereert ook compressie, maar hier door middel van een hefboomwerking. Doordat de sluiting volledig vlak wordt ingebouwd is deze erg populair voor inbouw aan de buitenkant van het voertuig. Het draagt bij aan een aerodynamisch design.

3. Afstandbedienbare sluitsysteem

Dit sluitsysteem bestaat uit een sluiting, kabel en bediener. De sluiting kenmerkt zich door zijn sterke houdkracht en lichte bediening. Het geïntegreerde stootrubber reduceert trillingen en geluid die door het voertuig worden geproduceerd.

4. Meerpuntsluiting met handbediening

Deze sluiting dient het gemak, omdat de ontgrendelingsknop in de handgreep is geïntegreerd. Met één hand ontgrendelen en openen. Vooral zeer geschikt als men handschoenen aan heeft. Een zeer robuust sluitmechanisme voor veeleisende toepassingen.

Gerelateerde blogs en casestudies