products4engineers

FAULHABER versterkt zich en integreert dochteronderneming PDT

12 May 2022 • Herman de Haan • FAULHABER
Een aantal van de specialisten die door de integratie van PDT nu voor FAULHABER werken in Schönaich.

PDT Präzisionsdrehteile in Nürtingen is onlangs volledig opgegaan in FAULHABER.

De laatstgenoemde en bekende aandrijfspecialist heeft door de integratie van het dochterbedrijf 34 nieuwe vakkundige collega’s binnen de gelederen op zijn vestiging in het Duitse Schönaich.

Dankzij de strategisch geplande stap kan FAULHABER met een eigen bankwerkcentrum sneller inspelen op afzonderlijke verzoeken, en zijn competenties op het gebied van verspanende productie uitbreiden. PDT is al sinds 2014 een dochteronderneming en heeft sindsdien onderdelen geproduceerd voor de aandrijfsystemen van FAULHABER op het gebied van miniatuur- en microaandrijftechniek.

‘In-house capaciteiten verder uitgebreid’

Karl Faulhaber, Managing Director bij FAULHABER: "De integratie maakt onderdeel uit van onze groeistrategie, om onze in-house capaciteiten verder uit te breiden. We hebben nu direct de beschikking over onze eigen geavanceerde bewerkingscentrum. Hiermee kunnen we sneller een breder palet aan klantspecifieke aanpassingen produceren. Het verkort bovendien de levertijden en het vult de synchronisatie van onze productielocaties optimaal aan."

De CNC-apparatuur van het voormalige PDT bevindt zich inmiddels in Schönaich. De 34 nieuwe specialisten werken in een drieploegendienst op de nieuwe locatie. “Met deze verandering breiden we onze capaciteiten op dit gebied ook op een gerichte manier uit. Hiervan zullen ook onze klanten profiteren, met een nog breder assortiment van afzonderlijke, complete aandrijfoplossingen”, laat Faulhaber nog weten.