Industriële automatisering

HMS breidt reeks Anybus gateways verder uit

03 november 2022

HMS Networks breidt zijn tweede generatie Anybus Communicator gateways uit, waarmee meer en sneller data via netwerken in industriële toepassingen kunnen worden verzonden.

Dertien nieuwe versies voor dataverbindingen tussen EtherCAT, EtherNet/IP, Modbus TCP, PROFIBUS en PROFINET moeten het voor gebruikers eenvoudig maken om verbinding te maken tussen verschillende besturingssystemen, eilandautomatisering te verwijderen en operationele prestaties te maximaliseren.

Anybus NP40 technologie

De Anybus NP40 industriële netwerkprocessor zorgt ervoor dat de communicators voldoen aan strenge eisen op het gebied van industriële prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid. Door nieuwe hard- en software maken de gateways directe dataoverdracht mogelijk, tot tien keer sneller dan hun voorgangers. Gebruikers kunnen ook aanzienlijk meer data tussen de netwerken uitwisselen, aangezien de gateways tot 1.500 bytes van en naar aangesloten PLC’s kunnen versturen.

Veilige communicatie

De gateways zijn getoetst aan de CE en UL-industrienormen. Bovendien zijn ze ontworpen voor zware industriële omgevingen. Om gebruikers tegen cyberaanvallen te beschermen, hebben de gateways een ingebouwde fysieke beveiligingsschakelaar die ongeoorloofde configuratiewijzigingen voorkomt, en daarnaast een beveiligde opstartfunctie om aanvallen en infecties door malware te kunnen weerstaan.

Installatie en configuratie eenvoudig

Snelle installatie- en configuratieprocedures lukken dankzij een geoptimaliseerd ontwerp van de behuizing, een intuïtieve GUI en eenvoudig te begrijpen documentatie. Gebruikers kunnen de gateways configureren met behulp van drag-and-drop functionaliteit in de web gebaseerde GUI, die toegankelijk is via een speciale Ethernet poort op de gateways. In de GUI kunnen gebruikers ook het netwerkverkeer controleren en problemen detecteren.

Anybus Communicators zijn beschikbaar als stand-alone, kant-en-klare units. Gebruikers kunnen de communicators personaliseren om te voldoen aan OEM en merklabeling vereisten. De gateways kunnen ook vooraf geconfigureerd en vergrendeld worden, waarna ze kunnen worden gebruikt als nauw geïntegreerde communicatiecomponenten van een automatiseringsapparaat of een machine.

Laatst bijgewerkt: 03 april 2023