Hydrauliek

Hypermoderne testbank voor Bosch Rexroth gecertificeerd repair center

02 november 2022
Rob Verhoeven

MH Hydraulics in Spijkenisse heeft de werkplaats vernieuwd en daarbij de oude testbank vervangen door een nieuwe, volledig up-to-date en in lijn met de laatste stand der techniek.

Het gaat hier om een dubbele testbank van Bosch Rexroth met 380 kW en 130 kW elektrisch gedreven met frequentieomvormer voor een toerental van 0 tot maar liefst 3000 omwentelingen per minuut. De bank heeft een maximale testdruk van 500 bar.

Alle merken én conform de fabricage eisen

De testbank is ontworpen om alle merken hydraulische pompen te testen, zowel voor open als gesloten circuits. Er is een handmatige en een automatische fabrieks-testcyclus instelbaar. De nieuwe testbank is geïnstalleerd door Bosch Rexroth. Er is een databank en digitale verbinding met de Rexroth fabrieken. Bovendien zijn de  werkplaatsmedewerkers van MH Hydraulics opgeleid door het Rexroth team, zodat zij volledig op de hoogte zijn van alle mogelijkheden. 

MH Hydraulics enige repair center in Nederland

Sinds januari 2020 is MH Hydraulics in Spijkenisse gecertificeerd als hét repair center van Rexroth in Nederland. Klanten krijgen hier na reparaties de Bosch Rexroth fabrieksgarantie. “Wij zijn heel blij dat onze werkplaats en testbank voldoen aan de modernste technieken. Inmiddels werken we met de testbank en kan ik ook daarin bevestigen dat deze volledig naar verwachting werkt”, meldt Anand Phagoe van MH Hydraulics.

Laatst bijgewerkt: 03 april 2023