Industriële automatisering

Interviewserie: de stap van 'Team Rembrandts' naar het bedrijfsleven

18 januari 2023
Eric Megens

Welke ervaringen nemen studenten mee naar hun huidige baan en hoe gebruiken ze hun skills in het bedrijfsleven?

Apex Dynamics Benelux is al jaren een trotse sponsor van Team Rembrandts, een roboticateam uit de regio Brainport Eindhoven dat jaarlijks deelneemt aan de internationale FIRST Robotics Competition. Tijdens deze roboticawedstrijd werken teams van studenten, begeleid door coaches en mentoren, aan het bouwen van robots die met elkaar de sportieve strijd aangaan.

Thom van Oss, directeur van Apex Dynamics Benelux, bezocht een aantal oud-studenten en -Team Rembrands teamleden in hun nieuwe werkomgevingen. Het resultaat? Een mooie serie video-interviews met hierin ook een vraaggesprek met Ron Visser, Skillslab manager, MTA Creating Mechatronics. Visser is tijdens zijn studie mechatronica actief geweest bij Team Rembrandts en houdt dit ook na zijn studie nog vol. Hij werkt nu bij MTA als Skillslab manager waar hij vorm geeft aan het ontdekken van innovatieve hightech mechatronische systemen.

Skillslab van MTA Creating Mechatronics

MTA ontwikkelt en produceert seriematig hightech mechatronische systemen voor de voedingsindustrie, de medische industrie en ook voor verschillende food packaging branches. In het Skillslab van MTA leren studenten en medewerkers nieuwe dingen over hightech mechatronische systemen, experimenteren zij met nieuwe technologieën en maken zij zelf nieuwe innovatieve hightech mechatronische systemen. Hieronder het video-interview met Ron Visser. Klik voor de complete serie hier.

Laatst bijgewerkt: 03 april 2023

Apex Dynamics BV
Spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels
Churchilllaan 101
5705 BK Helmond
Nederland
0492 509 995