Motoren en aandrijvingen

IR-9 serie elektrische aandrijvingen PMW Dynamics uitgebreid

11 april 2023
Herman de Haan

De frameloze motoren uit de IR-serie van PMW Dynamics – vertegenwoordigd door Rotero – zijn axiaal compacte borstelloze DC-motoren met een conventioneel intern rotorontwerp. Er zijn twee standaardmaten beschikbaar die gebaseerd zijn op de statordiameter: IR9 en IR16. In de eerste serie zijn ontwikkelingen gedaan waardoor deze motoren nu beschikbaar zijn tot een lengte van 152 mm.

Het Britse PMW Dynamics ontwerpt en produceert compacte elektromotoren en motorreductoren die complete oplossingen bieden voor motion control toepassingen. Het portfolio richt zich daarop op specials, platte motoren met of zonder borstels en ‘inwheel’ motoren. 

IR9 serie

De IR9 serie valt onder het hoofdstuk ‘compacte borstelloze motoren’ en is onder meer geschikt voor veeleisende automatiseringstoepassingen in de landbouw. Hiervoor zijn ze te combineren met een spelingsarme versnellingsbak, inclusief houdrem en positiesensor. Deze versnellingsbak is daarbij onderhoudsvrij door de levenslange afdichting. Ideaal voor aandrijf- en besturingsvraagstukken. 

roteronieuwsbrief.jpg
Motoren uit de IR9-serie zijn onder meer geschikt voor veeleisende automatiseringsoplossingen in de landbouw (Foto: Shutterstock)

Nieuw is het feit dat de oorspronkelijk langste uitvoering van 130 mm nu is aangevuld met een uitvoering met een lengte van 152 mm. Dit bij een diameter van 120 mm. Hiermee zijn de IR9 motoren nog breder toepasbaar. 

Technische specificaties

De complete actuatoroplossing biedt als wielaandrijving een vermogen tot 1 kW, een koppel van 50 – 200 Nm en toerentallen van 25 – 200 min-1. Verder beschikt hij over een hoge beschermingsklasse (IP) voor een veilig gebruik in buitenomstandigheden en een lange levensduur die oploopt tot 15.000 bedrijfsuren. 

Specials

Een belangrijke sterkte van PMW Dynamics betreft de mogelijkheden om standaard oplossingen volledig af te stemmen op klantspecifieke eisen en wensen. Hiervoor beschikt de partner van Rotero over speciale productietechnieken om aanpassingen te maken en heeft PMW Dynamics bovendien de beschikking over een groot aantal verschillende magneten waarmee de eigenschappen van de actuator nauwkeurig zijn af te stemmen op de specifieke toepassing. Onder meer met betrekking tot motoroptimalisatie ten aanzien van snelheid, spanning, koppel, efficiëntie, cogging-koppel en thermische prestaties. 

rotero2nieuwsbrief.png
De motoren zijn nu beschikbaar tot een lengte van 152 mm.

Naast landbouw zijn de IR-motoren ook geschikt voor toepassing in de ruimtevaart, bij Defensie, in robots en voor fabrieks- en magazijnautomatisering.

Laatst bijgewerkt: 12 april 2023

Gerelateerde blogs & casestudy's

Pompmolenlaan 21
Woerden
Nederland
0348 495 150