Ongecategoriseerd

Kennisontwikkeling in de technische sector is een must

13 oktober 2021

Het hebben van gedegen kennis en ervaring in de hightech- en maakindustrie is natuurlijk belangrijk.

Met de transformatie naar ‘industrie 4.0’ wordt dit echter nóg belangrijker. Nieuwe technieken, eisen,  wet- en regelgeving -die nu leading zijn en gelden- kunnen over pakweg een jaar alweer compleet achterhaald zijn. Technische professionals zullen hun skillset moeten blijven uitbreiden door zich continu te ontwikkelen.

Van bijna ieder eindproduct of onderdeel verschijnt eens in de zoveel tijd wel een nieuwe uitvoering of variant, aangepast aan de eisen van de moderne tijd. De techniek gaat door en ook de manier waarop ermee gewerkt wordt maakt ontwikkelingen door. Machines worden complexer. Processen veranderen. We zien daarom bijvoorbeeld dat leveranciers en fabrikanten steeds vaker producttrainingen verzorgen.

Stilstand is achteruitgang

Engineers moeten de nieuwste technieken kunnen toepassen, maar ook op de hoogte blijven van de steeds veranderende randvoorwaarden. Kennis bij operators en onderhoudstechnici moet relevant zijn en blijven, zodat zij in staat zijn de om nieuwste machines te bedienen en te onderhouden. Tegelijkertijd dienen onderhoudstechnicus en machineontwerper als goede gesprekspartners te kunnen fungeren voor de eindgebruikers. Dat alles vergt het volgen van opleidingen, trainingen en cursussen op het gebied van technologie en praktische vaardigheden, een werkzaam leven lang! Kortom; in de techniek is stilstand achteruitgang en wil je als bedrijf in de sector van belang zijn, dan moet het kennisniveau van je specialistische medewerkers op peil blijven. Klanten kopen namelijk niet langer bij de technisch beste of de goedkoopste partij, maar bij de aanbieder die de hoogste beschikbaarheid garandeert en dat dus ook waarmaakt.

Fysieke trainingen nog altijd in trek

De coronapandemie houdt de wereld alweer bijna twee jaar in z’n greep. Gedurende deze periode hebben we bij Products4Engineers gemerkt dat de behoefte om kennis met elkaar te delen alleen maar is gegroeid. Waar dit voorheen vaak gebeurde doormiddel van fysieke trainingen, workshops, congressen en lezingen, groeide het aantal online trainingen en webinars in de afgelopen periode snel. Desondanks zijn fysieke trainingen en opleidingen nog altijd erg in trek. 

Opleidingen op Products4Engineers

Het aanbod opleidingen tegenwoordig is breed en immens, op alle niveaus. Behalve standaard opleidingen, bieden veel opleidingspartijen ook maatwerk op individueel niveau. Om het groeiende aanbod opleidingen, trainingen de juiste aandacht te geven op Products4Engineers, heeft de training/opleiding-module op onze website een mooie prominente plek ingenomen. Wilt u meer informatie over het plaatsen en uitlichten van opleidingen op Products4Engineers? Stuur dan een e-mail naar onze content manager Herman de Haan via: [email protected]

Laatst bijgewerkt: 03 april 2023