products4engineers

KROHNE en SAMSON maken Joint Venture en nieuw product wereldkundig

02 October 2019 • Contentmanager • KROHNE Nederland B.V.
KROHNE en SAMSON maken Joint Venture en nieuw product wereldkundig

KROHNE en SAMSON hebben op 19 september, in Frankfurt am Main, de oprichting van de Joint Venture FOCUS-ON Vof bekend gemaakt. FOCUS-ON Vof is een nieuwe firma en heeft als hoofddoel de ontwikkeling, productie en marketing van autonome industrie 4.0 actuatoren. Gelijktijdig met de communicatie van de nieuwe Joint Venture, heeft de firma ook een nieuwe innovatie gepresenteerd. Een regelklep die proces metingen, unieke diagnostiek en proces regeling combineert in één apparaat. Deze combinatie van proces instrumentatie en regeling is ’s werelds eerste intelligente “process node” speciaal gemaakt voor de proces industrie, zeggen de partners.

KROHNE en SAMSON hebben gelijke aandelen in FOCUS-ON welke is gevestigd te Dordrecht. De basis voor FOCUS-ON is dat beide bedrijven al 25 jaar samenwerken in diverse marketing projecten en evenementen over de hele wereld. De uitbreiding naar een strategische partnerschap in proces instrumentatie en de oprichting van de Joint Venture, is geïnitieerd door beide CEO’s Dr Andreas Widl van SAMSON en Stephan Neuburger van KROHNE. “In de huidige tijd van vergaande digitalisering, kunnen richting gevende innovaties alleen worden verkregen door samenwerking” zegt Widl met overtuiging. “Hi er zijn twee partners die samenwerken op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen”. “We brachten onze ideeën bij elkaar en hieruit is FOCUS-ON geboren dat onze innovatieve benadering naar gedecentraliseerde controle en voorspellend onderhoud samenvoegt. Dit heeft geresulteerd in een intelligente “process node” als eerste product.” aldus Neuburger.

De technologische motivatie, voor de ontwikkeling van de module, werd uitgelegd door Dr. Thomas Steckenreiter, CTO SAMSON: “Met FOCUS-ON, maken we een beslissende stap naar autonome fabrieken die ook autonoom optimaliseren”. Zijn tegenhanger bij KROHNE, Dr. Attila Bilgic voegt daaraan toe, “Het ontwikkelen van adaptieve controle functionaliteit is slechts een eerste stap, belangrijker nog is de integratie van diagnostische functionaliteit en AI. Onze autonome actuator kent zijn huidige status en kan toekomstige condities voorspellen en, indien gewenst, zich aanpassen aan de proces applicatie.

De intelligente “process node” combineert drie functies: sensor, actuator en controle. De module meet de flow in een buis en regelt, indien gewenst, de klepfunctie zelfstandig naar de gewenste setpoints. “We zijn er zeker van dat dit product plant complexiteit drastisch reduceert. Andere voordelen zijn beter en efficiënter gebruik van grondstoffen, de mogelijkheid tot proces optimalisatie en een hogere plant beschikbaarheid door uitgebreide diagnostiek” aldus Neuburger. Door de integratie van debietmeting, temperatuur en druk, kan bijvoorbeeld cavitatie worden herkend en voorspeld. Slijtage van de klep kan hierdoor worden voorkomen of significant worden gereduceerd. Hierdoor kunnen process plants langer ongestoord doordraaien.

Verkoop van de intelligente “process node” wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2020.

Contactgegevens FOCUS-ON:

Adres
Kerkeplaat 12
3313 LC Dordrecht
the Netherlands

https://www.focus-on-process.com/
info@fon-p.com

Gerelateerde blogs en casestudies