Industriële automatisering

Lenze versterkt concurrentievermogen machinebouwers met nieuwste open automatiseringsplatform

15 mei 2023
Marc Vissers

Als leverancier van automatiseringsoplossingen voor machines, toonde Lenze op de beurs Interpack in Düsseldorf onlangs zijn cloudgebaseerde machine- en app-managementplatform Nupano. Deze intelligente oplossing maakt de digitalisering van machines op een eenvoudige manier mogelijk en helpt zowel machineproducenten als eindgebruikers om de concurrentie een stap voor te blijven.

Omdat Nupano een open automatiseringsplatform is, kunnen alle interne of publiek beschikbare toepassingen gemakkelijk in de machine worden geïntegreerd en beheerd via de geïntegreerde app-managementsoftware. Dit heeft als voordeel dat de apparatuur vanaf afstand en op een veilige manier kan worden bijgewerkt en onderhouden in het veld.

Om de voordelen van een partnerschap met Lenze te laten zien, waren verpakkingsmachines van Heripack en Niverplast op de stand aanwezig. De machine van Heripack toonde de mogelijkheden van complete oplossingen voor primaire, secundaire en tertiaire verpakking met OEE-oplossingen binnenin. De nieuwste CombiPlast-machine van Niverplast demonstreerde een hoogwaardige verpakkingsoplossing voor het geïntegreerd opzetten van kisten en het plaatsen van zakken in één.

Nupano opent nieuwe zakelijke mogelijkheden

Het economische succes van machinebouwers wordt in toenemende mate bepaald door hun vermogen om zich te onderscheiden door middel van aanvullende digitale services en nieuwe bedrijfsmodellen. Het Nupano-cloudplatform is ontworpen om mechanical engineering teams in staat te stellen de voordelen van digitale innovatie op machineniveau te omarmen.

Nupano van Lenze:

  • Vergemakkelijkt de samenwerking tussen IT en OT - In de ontwikkelingsfase van de machine harmoniseert Nupano de informatietechnologie (IT) en de operationele technologie (OT) en biedt het intelligente functies voor het delen van tests en validatie.

  • Maakt app afstemming voor concurrentievoordeel mogelijk - Via open IT-standaarden, zoals Linux (met native Docker als containertechnologie), maakt Nupano de integratie van publiek beschikbare apps en de integratie, het beheer en de bescherming van op maat gemaakte machinespecifieke apps mogelijk. Open-source software hoeft niet te worden aangepast om op Nupano te kunnen draaien en machinebouwers kunnen met elk IT-bedrijf samenwerken om innovatieve, digitale toepassingen voor hun machines te ontwikkelen, onafhankelijk van platform en hardware.

  • Maakt ‘security by design’ mogelijk - De broncode van de in Nupano beheerde apps blijft altijd bij de gebruiker, zodat deze de keuze heeft om de app al dan niet openbaar te maken.

  • Vergemakkelijkt lifecycle management en eigendom van inkomstenstromen - Elke machine kan veilig worden bijgewerkt met nieuwe app-versies gedurende haar levenscyclus in het veld met behulp van Nupano, terwijl de OEM eigenaar blijft van alle bijbehorende digitale inkomstenstromen. Apps kunnen ook gezamenlijk worden getest op het platform en er kan een release workflow en lifecycle strategie worden gecreëerd voor de gehele machine- en fabrieksvloot.

Anne Konermann, Nupano Product Manager bij Lenze, licht toe: "Het is mooi dat we de veelzijdigheid en het potentieel dat ons Nupano-platform en andere digitale oplossingen aan machinebouwers biedt, hebben kunnen demonstreren. Hoe onze bestaande klanten onze expertise in hard- en softwareoplossingen gebruiken om zich te onderscheiden in de concurrerende wereld van de verpakkingsmachinebouw. Bij Lenze is het onze visie om OEM's de waarde te laten zien van een samenwerking met ons; het combineren van intelligente machines met intelligente diensten om zo nieuwe inkomstenstromen en bedrijfsmodellen te creëren."

Laatst bijgewerkt: 16 mei 2023

Gerelateerde blogs & casestudy's

Ploegweg 15
5232 BR 's-Hertogenbosch
Nederland
073 645 6500