products4engineers

Multitechnologische benadering van handling

08 May 2017 • P4E.nl • Camozzi Benelux BV

De productiviteit van machines wordt in toenemende mate bepaald door de efficiëntie van bewegingen. De afgelopen jaren heeft Camozzi het assortiment oplossingen hiervoor uitgebreid. De onderneming kan nu de juiste mix van prestaties, betrouwbaarheid en flexibiliteit bieden, aldus Peter van der Pol, directeur van Camozzi Benelux BV.

Handling wordt steeds belangrijker om de productiviteit van machines te verhogen. Als de product handling niet goed gebeurt, kan dat leiden tot vertragingen, schades of machinestilstand. Het bieden van oplossingen is voor Camozzi een strategische benadering, wat blijkt uit de investeringen in de afgelopen jaren, waaronder een belangrijke uitbreiding van het assortiment. 

Partner in automatiseringsoplossingen

"Wij zijn niet louter meer een leverancier van componenten, maar een partner voor complete automatiseringsoplossingen. We bieden alle technologieën aan en combineren en optimaliseren daarmee afzonderlijke bewegingen. Dat we door deze multitechnologische benadering de beste prestaties in een industriële toepassing halen, is een van onze concurrentievoordelen", zegt Van der Pol.

Om tegemoet te komen aan de wensen van klanten heeft Camozzi vorig jaar C_Electrics geïntroduceerd. Deze nieuwe divisie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van elektrische oplossingen. Het portfolio omvat cilinders en elektromechanische assen met bijbehorende motoren, overbrengingen, software en toebehoren. "De elektrische uitvoeringen zijn geen alternatief voor pneumatische proportionele technologie, maar zijn in de meeste gevallen complementair. Ook voor handling verwacht ik dat niet dat de ene technologie de andere zal overheersen. Qua prestaties, componentkosten en energieverbruik zullen de technieken vergelijkbaar worden", verwacht Van der Pol. 

Grijpers voor elke toepassing

Om het totale gewicht te verminderen, werd het programma grijpers ontwikkeld met bijzondere aandacht voor compacte bouw, optimalisatie van de grootte en materiaalverbruik. De verschillende series zijn verkrijgbaar in diverse maten en uitvoeringen: voor het laden en legen van machines, pick & place, pick & vasthouden, toevoeren, sorteren, overzetten, palletiseren, testen en kwaliteitscontrole.

De niet zelf-centrerende, normaal open en enkelwerkende grijpers van de series RPGA en RPGB zijn ontwikkeld voor de kunststofindustrie. De RPGA grijpers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Dankzij een zuiger van 20 mm diameter en een directe krachtoverbrenging garandeert deze serie een hoge klemkracht en stevige grip. De RPGB serie, uitgerust met een zuiger met een diameter van 12 mm en vlakke vingers, combineert een hoge grijpkracht met compacte afmetingen. De series zijn geschikt voor uitnemen van spuitgietonderdelen en het anodiseren van metalen onderdelen.

Camozzi Serie CGPS
Camozzi Serie CGPS

Overzicht Camozzi grijpers
Overzicht Camozzi grijpers

Te volgen richting

De geleide parallelle pneumatische grijpers van de serie CGPT kunnen dankzij een nauwkeurig krachtoverbrengingssysteem en een hoog rendement grote spankrachten leveren bij compacte bouw, lage massa en hoge herhaalnauwkeurigheid. Deze reeks grijpers is geschikt voor vele toepassingen zoals pick & place, handling en laden/lossen van werktuigmachines. De reeks parallelle grijpers met kogelgeleiding van de serie CGPS is bedoeld voor kleinere voorwerpen dan de serie CGPT."De eisen die tegenwoordig op het gebied van handling worden gesteld, zijn miniaturisering, maatwerk voor specifieke sectoren of klanten, flexibiliteit, rentabiliteit en maximale nauwkeurigheid. Aan deze lijst kunnen we tegenwoordig ook de noodzaak tot de integratie van componenten in mechatronische oplossingen in het kader van Industrie 4.0 toevoegen", besluit Van der Pol. 

Voor meer informatie kijkt u op de pagina van Camozzi.

Gerelateerde blogs