Ongecategoriseerd

Murrelektronik al 35 jaar actief in Nederland

15 september 2021

Wat klein begon met drie medewerkers is nu een marktleider met meer dan 25 medewerkers.

Vandaag de dag staan installatieconcepten centraal om machinebouwers te helpen van ontwerpfase tot ingebruikname. Murrelektronik is al 35 jaar actief in Nederland!

Al 35 jaar hoogwaardige Duitse kwaliteit

“Decentraal denken, oneindig veel mogelijkheden in bekabeling bieden en het optimaal beveiligen van stroomketens. Dat zijn de drie pijlers waarmee we enorm zijn gegroeid in de afgelopen 35 jaar,” vertelt Gert van Dam, directeur van Murrelektronik Benelux. “We begonnen in Nederland puur als serviceleverancier, maar in de loop der jaren zijn we steeds meer gaan meedenken met de machinebouwers. Frans Haffner, CEO van Murrelektronik Duitsland, had een ambitieus beeld bij hoe machinebouw moest zijn. Zijn blauwdruk hebben we gepromoot in Nederland. Met succes.”

Trendsetter in innovatie

“Vroeger zat alles van een machine aangesloten op één grote schakelkast, die bestond uit ontzettend veel draden en componenten,” vertelt Van Dam. “Bij Murrelektronik kozen we al snel voor decentralisatie. Alles wat in de kast zat, ging eruit en werd geplaatst op de machine zelf. Met als gevolg dat er minder fouten gemaakt kunnen worden bij het monteren van de machine. En als er een keer een storing is, de fout ook veel sneller gevonden kan worden. Hetzelfde geldt voor het beveiligen van de stroomketens.

Was er vroeger kortsluiting? Dan lag de hele productie plat totdat de fout was gevon-den. Op onze stroomketens zit een beveiliging, die de machine tijdelijk stillegt. Daarnaast ziet de monteur door onze systemen meteen welk onderdeel vervangen moet worden, waardoor de productie snel weer hervat kan worden. Dat soort innovaties hebben ervoor gezorgd dat ons bedrijf kon groeien.”

Meedenken met de machinebouwer

“Al vanaf de ontwerpfase denken we mee met de machinebouwer. We helpen met de tekeningen en geven advies over welke onderdelen waar moeten komen. De twee belangrijkste zaken waar wij rekening mee houden, is dat de machine betrouwbaar is en dat de machine zo min mogelijk stilstaat door een eventuele storing. Ieder bedrijf en iedere machinebouwer met wie Murrelektronik samenwerkt heeft andere wensen. We leveren maatwerk en zijn eerlijk. Met als resultaat; een tevreden klant. En daar doen we het uiteindelijk voor,“ stelt Van Dam.

Jubileumspel

Speciaal ter ere van het jubileum is er een online spel. Murrelektronik is in Nederland al 35 jaar druk met het leggen van de juiste verbindingen. Nu is het aan de klanten! Maak de juiste verbindingen in het spel en win een helikoptervliegles. Het spel is te vinden op www.murr.nu


 

Laatst bijgewerkt: 09 mei 2023