products4engineers

myPNOZ – veiligheid op maat met het nieuwe veiligheidsrelais van Pilz

08 September 2021 • Herman de Haan • Pilz

Bent u op zoek naar een eenvoudige oplossing om meerdere veiligheidsfuncties te bewaken?

Dan is het modulaire veiligheidsrelais myPNOZ ideaal voor u!

myPNOZ kan op basis van uw eisen op maat gemaakt worden. U kiest de benodigde veiligheidsfuncties en wij stellen uw systeem samen. U ontvangt myPNOZ al voorgemonteerd en volgens uw wensen ingesteld, zodat u het veiligheidsrelais eenvoudig middels plug & play kunt installeren! Zo bespaart u kostbare tijd en krijgt u een oplossing op maat.

Veiligheid online bestellen

Met de intuïtieve myPNOZ Creator kunt u het modulaire veiligheidsrelais myPNOZ online volgens uw vereisten samenstellen. U kiest de beveiligingsfuncties die u nodig heeft, myPNOZ Creator kiest de ideale hardware. U ontvangt een individueel voor u vervaardigd veiligheidsschakelapparaat in batchgrootte 1 en betaalt alleen voor de functies die u echt nodig heeft.

 

Waarom myPNOZ?

  • U bespaart kosten – pay for what you need
  • U vermijdt fouten – geen programmeerkennis vereist
  • U bespaart tijd – snelle en eenvoudige installatie en inbedrijfstelling
  • U bespaart ruimte – smalle bouwbreedte
  • U verhoogt de beschikbaarheid van uw installatie – uitschakelen waar het nodig is

 

Scala aan mogelijkheden

Dankzij de modulaire opbouw kan het veiligheidsrelais myPNOZ worden gebruikt op een groot aantal verschillende machines en installaties en is het ideaal voor gebruik in kleine tot middelgrote toepassingen met een lage tot gemiddelde complexiteit. Als uw toepassing verandert of beveiligingsfuncties worden toegevoegd, kunt u myPNOZ eenvoudig en ongecompliceerd wijzigen of uitbreiden. 

myPNOZ bewaakt veiligheidsfuncties zoals noodstop, beschermende deuren, lichtschermen, tweehanden- (IIIA/C) of toestemmingsknoppen en kan worden gebruikt om 2 tot maximaal 16 veilige ingangsfuncties te bewaken. Het relais bestaat uit verschillende vrij te combineren moduletypes (in-/uitgangen) en kunnen dus individueel worden samengesteld. Daarnaast maakt myPNOZ het mogelijk om meerdere onafhankelijke beveiligingszones binnen een systeem te vormen. Ook biedt het de mogelijkheid van EN/OF-koppeling van veiligheidsfuncties en maakt het uitwisseling en uitbreiding van modules mogelijk in ingebouwde toestand. 

Benieuwd naar welke modules beschikbaar zijn en wat de basisprincipes zijn voor het gebruik van myPNOZ? Vraag naar de mogelijkheden of kijk op de site van Pilz. 

Gerelateerde blogs en casestudies