Ongecategoriseerd

Nieuwe eigenaar voor CateC meetinstrumentatie

14 september 2022
Joke Draaisma

Indutrade Benelux is de nieuwe eigenaar CaTeC meetinstumentatie in Wateringen.

De bedrijvengroep kwam onlangs tot een akkoord voor overname van alle aandelen van CaTeC. Met de aankoop van CaTeC realiseert de technische bedrijvengroep Indutrade de derde overname van dit jaar. CaTec levert als exclusief importeur een breed scala aan meetinstrumenten en sensoren in de Benelux. Het bedrijf is opgericht in 1995 en heeft veertien medewerkers in dienst. De overname door Indutrade heeft geen personele gevolgen voor CaTeC. 

Activiteiten CaTec

Het CaTec-assortiment bevat naast sensoren en transmitters een breed scala aan dataloggers en wetenschappelijke meetapparatuur. De kern van de instrumentatie is gericht op het meten van klimaatparameters en het registreren en analyseren van meetsignalen binnen toepassingen op het gebied van meteorologie, tuinbouw, HVAC, klimaatonderzoek en de proces- en farmaceutische industrie. Het productaanbod wordt aangevuld met aftermarket-services waarbij het bedrijf kalibratie, reparatie en onderhoud biedt, evenals systeemintegratie en technische ondersteuning op locatie.

Indutrade Benelux

Onder de Indutrade Benelux-holding vallen de in de Benelux gevestigde bedrijven van het Zweedse, beursgenoteerde, Indutrade AB. Indutrade richt zich op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen. De aangesloten bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten. 

Indutrade heeft zich als doel gesteld om te groeien met bedrijven waarin technische expertise, klantgerichtheid en een lokale infrastructuur centraal staan. De overname van CateC sluit aan bij de groeistrategie van Indutrade. De bedrijvengroep heeft een decentrale structuur die het hart vormt het hart van de bedrijfscultuur en -strategie. Hierdoor behouden de aangesloten bedrijven -dus ook CateC- hun identiteit en autonomie.

Vanuit de Indutrade Benelux-holding wordt ondersteuning geboden op het gebied van industriële know-how, financiën, ontwikkeling en management. De dochterondernemingen profiteren onderling van benchmarking en het informeel uitwisselen van ervaringen.

Bij de afbeelding: Van links naar rechts Hans Oosterling (CaTec) en Tilly Spaans (CaTec) en Robert Timmer (Indutrade Benelux)

Laatst bijgewerkt: 09 mei 2023