Motoren en aandrijvingen

Nieuwe online tool: CAD-Box vervangt vroegere configuratoren

11 april 2023
Hans Hagedoorn

KTR Benelux heeft zijn nieuwe online configuratoren voor koppelingen uitgebreid. Gebruikers kunnen nu, naast de ROTEX, ook voor de ROTEX GS en de BoWex koppelingen direct iedere configuratie in 2D, 3D, als maattekening of als 3D PDF online opvragen. Daarbij is er de keuze uit configureren met gegeven technische gegevens, of met de maat van de koppeling die nodig is.

Met webgebaseerde configuratietools verhoogt KTR het gemak bij het ontwerpen van koppelingen, koelers en hydraulische componenten. Een paar gegevens volstaan om snel het juiste product te vinden in de digitale ontwerptools. Het bedrijf heeft nu een nieuwe functie toegevoegd aan onze koppelingsconfigurator.

Voortaan ontvangen gebruikerrs configuratieresultaten als 2D- of 3D-tekening, als maatblad of als 3D PDF. De gewenste tekeningen en modellen worden ‘on the fly’ gegenereerd wanneer er op de download wordt geklikt.

Koppelingsconfigurator versnelt productselectie

Met behulp van intelligente configuratietools kan engineering efficiënter worden gemaakt - wat tijd en dus geld bespaart bij de ontwikkeling en het ontwerp van machines. Bovendien krijgen ontwerpers meer vrijheid om zich op hun kerntaken te concentreren. De nieuwe functie is in eerste instantie alleen beschikbaar voor de torsieflexibele klauwkoppeling ROTEX van KTR, maar zal worden uitgebreid naar andere koppelingsseries.

Klik hier om naar de configuratoren te gaan.

Let op: KTR is voornemens om vroegere configuratoren uit te schakelen.

Laatst bijgewerkt: 11 april 2023

Gerelateerde blogs & casestudy's

KTR Benelux BV
KTR – Made for Motion !
Oosterveldsingel 3
7558 PJ Hengelo (o)
Nederland
074 255 3680

Gerelateerde producten