Ongecategoriseerd

NORD ondersteunt opleiding voor technische talenten

30 november 2021
Gerhard Stuut

NORD steunt de Barneveldse Techniek Opleiding (BTO) met een donatie van vier motorreductoren.

De motorreductoren met opgebouwde regelaars zijn geconfigureerd voor het aandrijven van een blikkenpers. NORD Aandrijvingen heeft voor deze vorm van sponsoring gekozen omdat hiermee een maatschappelijke bijdrage wordt geleverd aan het verkleinen van de kloof tussen onderwijs en bedrijfsleven. Daarnaast spreekt de BTO-methode Nord bijzonder aan, omdat deze is toegespitst op samenwerking met bedrijven.

In de BTO werken enkele tientallen technische bedrijven in Midden-Nederland, mbo-locatie de Meerwaarde in Barneveld (onder verantwoordelijkheid van MBO Amersfoort) en het Hoornbeeck College door middel van een combinatie van werken en leren aan het begeleiden en opleiden van vakkundige technische talenten. Onder het motto 'lerend werken, werkend leren' combineren deelnemers praktijk en theorielessen, zodat ze hun vak optimaal kunnen leren, terwijl ze tegelijkertijd maximaal verbonden blijven met de praktijk in het bedrijf waar ze werken.

BTO biedt opleidingen aan op het gebied van metaaltechniek, elektrotechniek, installatietechniek en mechatronica/robotica op de mbo-niveaus 2 en 3. Voor deelnemers die een stap verder willen zetten wordt inmiddels gewerkt aan een uitbreiding naar het BBL-niveau 4, waarbij twee dagen les op locatie worden gecombineerd met drie dagen werk in de praktijk bij een van de aangesloten bedrijven.

Werken en leren kent grote voordelen

Voor deelnemers heeft de combinatie van werken en leren grote voordelen. Ze krijgen een praktische opleiding, verdienen meteen geld en zijn verzekerd van een baan. De deelnemende bedrijven krijgen door de opleiding de beschikking over gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers.

Tekort aan geschoolde medewerkers

Menno Gutlich, hoofd verkoop binnendienst en engineering van NORD Aandrijvingen Nederland: "Het is voor NORD belangrijk om dit soort opleidingen te ondersteunen omdat er bij technische ondernemingen een groot tekort is aan goed geschoolde medewerkers. Dat is een gedeeld belang van alle technische bedrijven. Als machinebouwers het goed doen, heeft dat ook een uitstraling naar aandrijfleveranciers als NORD. Voor de leerlingen is het van belang omdat ze tijdens de opleiding direct aan de slag gaan bij bedrijven, op die manier een goede boterham kunnen verdienen en met werkelijke uitdagingen in de praktijk aan de slag zijn. Het is een win-win situatie. Hieraan willen we graag een bijdrage leveren."

Laatst bijgewerkt: 03 april 2023

NORD DRIVESYSTEMS BENELUX
Toonaangevende leverancier van motoren, reductoren en aandrijfelektronica
Voltstraat 12
2181 HA Hillegom
Nederland
0252 529 544