Logistiek en werkplaats

Red Bull Racing bundelt krachten met Atlas Copco

25 mei 2022
Atlas Copco Tools Nederland

Red Bull Racing wil een volledig onafhankelijke Formule-1 constructeur worden.

Om dat voor elkaar te krijgen gaat het intensief samenwerken met Atlas Copco, leverancier van industriële assemblageoplossingen en premium suplier op Products4Engineers. Het van oorsprong Britse Atlas Copco gaat een centrale rol spelen bij het inrichten van Red Bull Technology Campus in Milton Keynes (Engeland). In deze slimme fabriek moet de afdeling Red Bull Powertrains op termijn zelf Formule-1 motoren gaan ontwikkelen omdat Honda stopt als motorpartner van Red Bull. 

Atlas Copco, gespecialiseerd in innovatieve, duurzame gereedschaps- en assemblageoplossingen voor fabrikanten, zal Red Bull onder meer voorzien van een reeks aanspantechnologieën die zijn ontworpen om innovatie te stimuleren, de productiviteit te versnellen en de kwaliteit binnen het assemblageproces te verhogen.

'Belangrijke stap naar onafhankelijkheid'

Red Bull-teambaas Christian Horner noemt de samenwerking in een persverklaring een belangrijke stap op weg naar volledige onafhankelijkheid van Red Bull: "Onze samenwerking met Atlas Copco zal onze reis hiernaartoe sneller, slimmer en efficiënter maken. 'Sneller', 'slimmer' en 'efficiënter' zijn bovendien kwaliteiten die we als F1-team ook erg belangrijk vinden."

Laatst bijgewerkt: 03 april 2023