Ongecategoriseerd

RVS / Inox tandwielkast voor food en andere veeleisende toepassingen

01 maart 2021
Eric Megens

Apex Dynamics staat al jarenlang bekend om haar standaard RVS tandwielkast uit de AE/AER serie. Deze tandwielkast met rond huis heeft een roestvaststaal of Inox huis en uitgaande as. In combinatie met de Viton afdichtingen en schuine vertanding is dit de ideale oplossing voor veeleisende toepassingen in onder andere de food, packaging, processing, pharma en offshore. Maar wat als je een volledig RVS tandwielkast nodig hebt? Dan is onze AES/AER serie het antwoord.

Volledig RVS tandwielkast: adapterplaat uit roestvaststaal

De adapterplaat van de AE/AER tandwielkast is standaard van zwart geanodiseerd aluminium terwijl sommige toepassingen om een geheel RVS aandrijving vragen. Daarnaast is er ook de ontwikkeling dat RVS of Inox servomotoren steeds meer gangbaar worden. Dit zijn de twee belangrijkste redenen voor de ontwikkeling van een aparte, volledig RVS serie tandwielkasten: de AES/AER serie.

Doordat de basis gelijk is aan de AE/AER serie, zijn de specificaties gelijk gebleven. Er is ook geen sprake van degradatie van de specificaties door het toepassen van Food Grade smeermiddel.

Inox tandwielkast

Deze geheel RVS of Inox tandwielkast is ook opgenomen in onze designtool, gecombineerd met een groot aantal compleet RVS motoren. Je kunt dus heel eenvoudig designtool de selectie laten maken en de tekeningen van de tandwielkast –met passende ronde RVS adapterplaat- downloaden. Er ontstaat dan een hygiënische combinatie van servomotor en tandwielkast.Technische kenmerken RVS tandwielkast AES/AER

De belangrijkste kenmerken van onze AES/AER RVS tandwielkast zijn:

  • Bouwgrootte 50/70/90/120/155
  • Op wens voorzien van Food Grade smeermiddel
  • Zowel recht (AES) als haaks (AERS) leverbaar.
  • Roestvast stalen spie wordt standaard meegeleverd (DIN 6885 / Passing p9!)
  • Schuine vertanding, dus laag trillings- en geluidsniveau
  • Nominale koppels tot 650 Nm
  • Overbrengverhouding van 3:1 tot 200:1
  • Spelingsarm

RVS motoren combineren met RVS tandwielkast

Deze geheel RVS of Inox tandwielkast is ook opgenomen in onze designtool, gecombineerd met een groot aantal compleet RVS motoren. Je kunt dus heel eenvoudig designtool de selectie laten maken en de tekeningen van de tandwielkast –met passende ronde RVS adapterplaat- downloaden. Er ontstaat dan een hygiënische combinatie van servomotor en tandwielkast.

Apex Dynamics B.V.
+31 (0)492 509 995
[email protected]
www.apexdyna.nl

Laatst bijgewerkt: 09 mei 2023

Gerelateerde blogs & casestudy's

Apex Dynamics BV
Spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels
Churchilllaan 101
5705 BK Helmond
Nederland
0492 509 995