Industriële automatisering

Seminars KROHNE Academy over digitalisering in de procesindustrie

22 februari 2023

Digitalisering is een belangrijk terugkerend thema in de procesindustrie. KROHNE Academy organiseert daarom eind maart in samenwerking met Schneider Electric, FOCUS-ON en Phoenix Contact verschillende seminars met als thema ‘Digitaliseren in de praktijk’. Dit kosteloos toegankelijke evenement vindt op 28 maart plaats in Ridderkerk en op 29 maart in Assen.

Door nieuwe digitale technologieën in te zetten kan er efficiënter worden geproduceerd, betere tracking & tracing plaatsvinden én kan er efficiënter onderhoud worden uitgevoerd. De lijst met voordelen is groot. De lijst met nadelen veel korter: digitalisering vereist namelijk een initiële investering, maar die wordt in de regel snel weer terugverdiend. Digitale technologie heeft daarnaast sluitende cybersecurity nodig, maar ook dat is te overzien. Bovendien wordt de industrie steeds meer verplicht om te voldoen aan standaarden met betrekking tot cybersecurity.

Nieuw personeel schaars in technische sector

Een ander terugkerend thema, is de arbeidsmarkt. In de technische sector wordt het steeds moeilijker om aan personeel te komen. Daarnaast is de industrie ook nog eens een buitengewoon dynamische sector. ‘Een leven lang leren’ is dan ook een term die inmiddels breed gedragen wordt. Door personeel te blijven laten ontwikkelen, zorg je er niet alleen voor dat mensen mee kunnen komen in nieuwe ontwikkelingen in de sector, maar wordt de arbeidsvreugde ook significant vergroot. De KROHNE Academy gaat precies over bovenstaande thema’s.

Voor engineers en (plant)managers

Meet- en regeltechnische aspecten, asset management, cyber security, digitalisering, digital field services, diagnostiek en datatransmissie is slechts een greep uit de onderwerpen die worden gepresenteerd door de experts en specialisten uit de markt. De Krohne Academy richt zich op (plant)managers en engineers die zich bezighouden met instrumentatie, automatisering, onderhoud en productieprocessen in de procesindustrie. Behalve lezingen en de live-demo’s, tonen deelnemende bedrijven tijdens de pauze op de beursvloer hun producten, diensten en expertise. De dag wordt afgesloten met een paneldiscussie.

Klik hier voor inschrijving of meer info.

Laatst bijgewerkt: 03 april 2023