products4engineers

Stalen precisieassen Bosch Rexroth online configureerbaar

06 July 2022 • Herman de Haan • Bosch Rexroth
De digitale toolketen van Bosch Rexroth omvat het volledige engineeringproces voor stalen precisieassen.

Bij Bosch Rexroth is het sinds kort mogelijk om alle standaard stalen precisieassen online te configureren. Een volledig assortiment asondersteuningen is eveneens in de configurator geïntegreerd. Met de nieuwe reeks producten die via de configurator beschikbaar is, kunnen ingenieurs en technici assen selecteren en aanpassen nadat ze deze in hun CAD-systeem geïmporteerd hebben.

Uitgebreide opties voor eind- en radiale bewerkingen verdubbelen het aanbod van configureerbare assen tot een totaal van meer dan 9.000 varianten. Het selectieproces neemt slechts enkele minuten in beslag en een plausibiliteitscontrole helpt fouten bij het invoeren van de configuratie te voorkomen.

Zes opties bewerking aseinden 

De online configurator biedt zes opties voor de bewerking van de aseinden. Daartoe behoren eindboringen, astap met verbindingstap en binnendraad of binnendraad met vooraf ingestelde pasboring. Afhankelijk van het type as zijn de online configureerbare stalen precisieassen voor lineaire bussen beschikbaar in lengtes van 15 tot 6.850 mm en in diameters van 3 tot 110 mm.

Alle varianten as-ondersteuningen online

Naast de individueel configureerbare volle en holle assen zijn ook alle varianten met asondersteuningen in de configurator opgenomen. Deze zijn bedoeld om de as bij het transport van hoge lasten over lange afstanden tegen doorbuigen te beschermen. Met name de mogelijkheden voor de radiale bewerking van as middenstukken zijn uitgebreid. Niet alleen verticale binnenschroefdraad, maar ook doorgaande schroefdraad en boorgaten met of zonder verzinking zijn beschikbaar.

Breed scala van toepassingen

De bijbehorende lineaire bussen kunnen worden gebruikt voor een breed scala van toepassingen. Ze hebben een zeer lange levensduur en bieden een goede loopsnelheid, soepele loop en stijfheid. De standaard stalen uitvoering kan ook worden gebruikt bij temperaturen tot 200 °C. Rexroth lineaire bussen zijn verkrijgbaar in talloze verschillende varianten: gesloten of open, corrosiebestendig, met kopse afdichtingen of langsafdichtingen, met of zonder flens of als complete lineaire set.

Ontwerptool Linear Motion Designer

Om gebruikers in staat te stellen snel en eenvoudig de juiste geleidingen of lineaire bussen te kiezen, biedt Rexroth eveneens de ontwerptool Linear Motion Designer (LMD) aan. Het berekeningsprogramma leidt gebruikers intuïtief door het ontwerpproces en kan de resultaten indien nodig doorgeven aan de online configurator.

De digitale toolketen omvat het volledige engineeringproces voor stalen precisieassen, het automatisch genereren van de productieorder en het aanleveren van de CAD-gegevens. De orderbevestiging bevat een duidelijk materiaalnummer dat kan worden gebruikt om de specifieke as opnieuw te bestellen zonder deze opnieuw te hoeven configureren. De gebruiker ontvangt ook meteen de bijbehorende 2D- en 3D-CAD-gegevens.

Gerelateerde blogs en casestudies