Aandrijftechniek

Van Team Rembrandts naar VDL Industrial Modules

15 mei 2023
Herman de Haan

Waar komen de studenten van Team Rembrandts en University Racing Eindhoven na hun studie terecht en hoe kijken zij terug op hun tijd bij deze teams? Als sponsor van beide teams is Apex Dynamics Benelux benieuwd naar hun ervaringen en toekomstplannen. Directeur Thom van Oss gaat in een reeks films op bezoek bij oud teamleden van beide teams.

Apex investeert in vooruitgang. Met aandrijvingen, met kennis én met grote betrokkenheid bij de volgende generatie. Zo is Apex Dynamics al jaren een actieve sponsor van diverse studententeams, zoals Team Rembrandts en University Racing Eindhoven. De studenten van Team Rembrandts uit de Brainport Eindhoven regio doen als sinds 2011 mee met internationale robotcompetities. Tijdens hun tijd in het team doen de studenten niet alleen veel kennis over robotics op, maar leren zij ook over samenwerken en teammanagement. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze studenten na hun studie terecht komen bij hele mooie bedrijven.

Thom van Oss, directeur van Apex Dynamics Benelux, zoekt een aantal van de oud-studenten op in hun nieuwe werkomgevingen. Met als resultaat een serie van mooie gesprekken met dit keer in de spotlight: Wesley van der Linden, projectleider calculator bij VDL Industrial Modules.

Automated Guided Vehicles bij VDL Industrial Modules

Wesley werkt bij VDL Industrial Modules in Helmond, waar hij projectleider calculator is. In deze rol calculeert hij samen met de afdelingen inkoop en werkvoorbereiding de kostprijs van nieuwe projecten, maar is hij ook verantwoordelijk voor een soepel productieproces. Wesley werkt onder andere aan Automated Guided Vehicles, robots die met elkaar communiceren en geautomatiseerd pakketten oppakken en verplaatsen in bijvoorbeeld een magazijn.

Ervaring met robotica en management

Terugkijkend op zijn tijd bij Team Rembrandts zegt Wesley: “Mijn ervaring bij Team Rembrandts heeft mij zeker geholpen om hier aan de slag te kunnen. Ik ben begonnen met het digitaliseren van bouwboeken, mijn solidworks en composer ervaring heeft daarbij geholpen. Sindsdien ben ik steeds verder gegroeid in de rol van projectleider waarbij ik mijn opgedane ervaring bij Team Rembrandts weer toepas.”

Bekijk hieronder het complete video-interview:

Laatst bijgewerkt: 15 mei 2023

Apex Dynamics BV
Spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels
Churchilllaan 101
5705 BK Helmond
Nederland
0492 509 995