products4engineers

75% kosten besparen dankzij geïntegreerd sluitsysteem

18 November 2021 • Onkenhout & Onkenhout B.V. • Onkenhout & Onkenhout B.V.

Luxe campers van het Duitse Morelo vereisen state-of-the-art productietechnologie en vakmanschap.

Door het gebruik van een slim en efficiënt sluitsysteem voor het bagageluik werd de assemblagetijd verkort van 80 naar 20 minuten. Besparing in tijd en mankracht zorgt voor grotere efficiëntie in de productie bij Morelo. Hierdoor blijven de levertijden van de campers kort, de assemblage flexibel en de kosten laag.

Uitdaging van Onkenhout & Onkenhout bij Morelo

Voor het realiseren van bovengenoemde besparing ging Onkenhout & Onkenhout samen met Morelo op zoek naar de beste oplossing. Om een efficiënte werking van het bagageluik te verwezenlijken wordt gebruik gemaakt van elektromechanische sluitingen. De uitdaging hierin is dat de panelen bij stroomuitval ook geopend moeten kunnen worden. Om dit op te lossen werd gekozen om de mechanische vrijgave van de sluiting te bedienen via een bowdenkabelsysteem.

Voordeel: van 80 naar 20 minuten

Het installeren, afstellen en vrijwaren van trillingen van deze kabels vergde veel tijd om te assembleren. Met de klik-in bowdenkabels zijn de drie componenten perfect op elkaar afgestemd en is de montagetijd teruggebracht naar 20 minuten. Tevens voldoet deze oplossing aan de gestelde veiligheidseisen bij stroomstoringen.

Gerelateerde blogs en casestudies