products4engineers

ACE-app VibroChecker en Compression Mounts dempen trillingen in airco

14 May 2020 • Sjors • ACE Stossdämpfer GmbH
ACE Compression Mounts dempen trillingen in airco

Split airconditioning systemen zijn qua kosten-batenverhouding superieur aan andere oplossingen voor koeling binnenshuis zoals gevelisolatie en monoblock airconditioners. Wanneer de bouwvoorschriften toestaan dat deze apparaten op daken worden geïnstalleerd, zien sommige huiseigenaren zich echter met een probleem geconfronteerd. Dat kan gelukkig snel worden opgelost dankzij een intelligente app van ACE Stoßdämpfer GmbH.

Sommige split airconditioning systemen veroorzaken namelijk dermate sterke trillingen dat ze voelbaar zijn in de onderliggende woon- en slaapvertrekken. Door gebruik te maken van VibroChecker, een gratis app van ACE, kunnen huiseigenaren hun smartphone veranderen in een apparaat dat trillingen en schokken kan meten. In zeer korte tijd krijgen zij vervolgens oplossingen op het gebied van trillingsdemping van ACE te zien, waarmee storende vibraties efficiënt en permanent kunnen worden verholpen.

Een huiseigenaar stoorde zich aan de trillingen in zijn huis, veroorzaakt door zijn airco en selecteerde met behulp van de berekeningssoftware van ACE online vier COM-52511 trillingsdempers. In dit geval werden de kleine compression mounts voor een gelijkmatige lastenverdeling van de totale massa van de airconditioner van 34,4 kg weergegeven, die met een eigen frequentie van 7,0 Hz tot 11,0 Hz werken. De compacte machineonderdelen hebben geen onderhoud nodig en zijn bij uitstek geschikt voor laagfrequente toepassingen vanaf ca. 15 Hz. Bij 25 Hz is de isolatiegraad 90 procent. Ontworpen voor temperaturen van -30°C tot 80°C zijn ze ook uitstekend geschikt voor bevestiging aan de gevel van huizen. Daarnaast worden ze gebruikt voor verticale belastingen in industriële machines, kleine motoren, pompen of compressoren. Dankzij de app werd in dit geval voor 31 euro een oplossing gevonden, waarmee de split airco een relatief voordelige oplossing blijft.

De gratis VibroChecker-app kan hier worden gedownload:https://apps.apple.com/de/app/vibrochecker/id819293915

De tool voor de online configuratie van trillingsdempers is hier te vinden: https://www.ace-ace.nl/nl/berekeningen/trillingsdemper-berekening.html

ACE Stoßdämpfer GmbH
Albert-Einstein-Str. 15
40764 Langenfeld Duitsland
Tel.: +31-165-714455 (NL) / +32-11-960736 (B)
Fax: +31-165-714456 (NL) / +32-11-960737 (B)
benelux@ace-int.eu
www.ace-ace.nl

Gerelateerde blogs en casestudies