products4engineers

Althen Sensors & Controls officieel distributeur voor Opkon in West-Europa

19 May 2020 • Karin Windhorst • Althen Sensors & Controls

Althen Sensors & Controls heeft met de sensorproducent Opkon een distributieovereenkomst getekend voor de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavië. Opkon is producent van hoogwaardige lineaire en roterende potentiometers en produceert al haar producten in Istanbul, Turkije.

Potentiometers van Opkon worden met name toegepast in OEM-toepassingen, voor het meten en bepalen van rotatie of lineaire positie. Opkon staat bekend om robuuste degelijke kwaliteitsproducten voor een commercieel attractieve prijs. De sensoren worden veelal toegepast in  spuitgietmachines, staalbewerkingsmachines, papierproductiemachines, en overige industriële toepassingen.

Opkon levert kostenefficiënte potentiometers en encoders met een snelle levertijd en is daarnaast enorm flexibel in het aanpassen van de potentiometers. Het aanpassen van sensoren is al mogelijk vanaf een klein aantal. “Met Althen zoeken wij altijd naar partners die innovatief en erg flexibel zijn, zodat ze samen met ons ende klant ook maatwerk oplossingen kunnen ontwikkelen. Opkon is daarom een perfecte aanvulling voor ons, omdat klantgerichtheid en flexibiliteit voor ons allebei core-values zijn”, aldus Thijs Haselhoff, managing director van Althen BV. 

Portfolio Opkon
Naast de kwalitatief hoogwaardige lineaire en rotatie potentiometers biedt Opkon twee nieuwe productlijnen: lineaire magnetorestrictieve sensoren voor contactloos positie meten in toepassingen met hoge bewegingssnelheid en in-cylinder potentiometers voor positiemetingen in hydraulische cilinders. 

De producten van Opkon zijn te vinden via beide websites van Althen Sensors & Controls: www.althensensors.com/nl en www.althencontrols.com/nl

Op de foto (v.l.n.r.): Emrah Sarisoy (Export Sales Manager Opkon), Sebastiaan Hemmer (Sales Engineer Althen), Kenan Özeren (CEO Opkon), Thijs Haselhoff (Directeur Althen Group).

 

Gerelateerde blogs en casestudies