products4engineers

De digitale kansen van elektromechanische sluitingen

11 February 2020 • Sjors • Onkenhout & Onkenhout B.V.
Digitalisering in het afvalbeheer

Hoe omarmt u als design engineer de kansen van digitalisering in de maakindustrie? Hoe zorgt u voor innovatie en toegevoegde waarde aan uw ontwerp en product? Aan de hand van elektromechanische sluitingen laten wij zien hoe u uw design kunt digitaliseren en het digitale vraagstuk tot een succes kunt maken.

De digitalisering in de maakindustrie neemt een grote vlucht. Producten en processen moeten steeds slimmer vormgegeven en ingezet kunnen worden. Daar liggen grote kansen voor de toekomst.

Wat betekent digitalisering voor u als design engineer?

Het smart ontwikkelen van bestaande producten levert een belangrijk voordeel richting de concurrent op. Maar het betekent ook dat expertise in verschillende gebieden noodzakelijk is. Daarom biedt het samenwerken met de juiste partners (IT-bedrijven, websitebouwers en automatiseringsbedrijven die hun betrouwbaarheid en expertise al bewezen hebben), dé toegevoegde waarde aan uw product. Op die manier kunt u uw digitale vraagstuk tot een succesverhaal maken.

Onze oplossing: Elektromechanische sluitingen

Elektromechanische sluitingen zijn een van die producten van Onkenhout die u kunnen helpen met het digitaliseren van uw ontwerp. Ze zijn toepasbaar in verschillende marktsegmenten. De sluitingen vormen een oplossing voor verschillende (markt specifieke) uitdagingen.

Een voordeel is dat ze gebruiksvriendelijk, veilig en flexibel zijn. Elektromechanische sluitingen bieden veel mogelijkheden voor het afsluiten, beveiligen, bewaken en controleren van toegangs- en sluitsystemen. Het modulaire systeem bestaat uit een mechanische kliksluiting die voorzien is van een elektromotor. Voor de aansturing van de sluiting zijn verschillende bediensystemen mogelijk. Van een eenvoudig toegangssysteem tot een volledig op afstand gestuurde oplossing met meerdere sluitingen en bedieningssystemen.

3 Praktijkvoorbeelden

Aan de hand van de 3 onderstaande voorbeelden laten wij zien hoe u stedelijke voorzieningen, zoals logistieke systemen, afvalverwerking en selfservice door van middel van elektromechanische sluitingen digitaal kunt maken en daardoor veel efficiënter kunt organiseren:

 

Afvalbeheer1. Efficiënt/Slim afvalbeheer met geconnecteerde afvalcontainers

Het snel en efficiënt ophalen van afval heeft grote invloed op de leefbaarheid van een stad. Daarom is het belangrijk om bij het ontwerpen van een vuilnisbak rekening te houden met vormgeving, gebruiksgemak en vandalismebestendigheid. Door recente technologische ontwikkelingen kunt u afvalcontainers intelligent maken. Zo wordt het ophaalproces geoptimaliseerd, maar kunt u tevens de toegang tot de vuilnisbak op afstand regelen of programmeren.

Waar moet u zoal rekening mee houden:

  • Hoe wordt er bepaald wanneer de container geleegd moet worden?
  • Kan het ledigingsproces geoptimaliseerd worden? Bijvoorbeeld door containers in de binnenstad tijdens spitsuren te vermijden?
  • Wie krijgt toegang tot de container? Zowel aan de kant van de afvaldienst als aan de kant van de gebruiker?
  • Wordt de toegang tot de container op bepaalde tijden beperkt? Bijvoorbeeld een glascontainer die na 22:00 uur automatisch vergrendelt.

 

Om bovenstaande functionaliteiten te realiseren moet de afvalcontainer via een netwerk aangestuurd en beheerd worden. Sensoren geven aan wanneer de container vol is, en door gebruik te maken van elektromechanische sluitingen kan hij op afstand bestuurd of geprogrammeerd worden. Het gaat niet meer om het product op zich, maar om het hele logistieke proces van onze afvalverwerking en de leefbaarheid in de stad. Deze verbreding van de functionaliteiten, die u ook kunt zien als een uitbreiding van de dienstverlening, ziet u ook in andere branches.


pharma vending machine2. Selfservice apotheek – apotheek van de toekomst

De apotheek van de toekomst legt de nadruk op digitale technologie en preventieve gezondheidszorg. Om optimaal advies te verstrekken is er geen balie, maar staan apotheker en bezoeker naast elkaar en bieden grote touchscreens alle mogelijke informatie. Daarnaast zorgt de website ervoor dat klanten thuis op hun smartphone of tablet thuis aankopen kunnen doen en toegang hebben tot informatie en advies. Een automaat maakt het mogelijk om bestelde producten 24/7 op te halen.3. Selfservice koelkast bij slagers

Met dezelfde filosofie als bij de apotheek werd een intelligente koelkast voor slagers ontwikkeld zodat klanten na openingstijd hun online bestellingen kunnen afhalen. Daarbij moeten klanten buiten openingstijden eenvoudig toegang kunnen krijgen tot hun bestelling.

 

Van zuiver mechanisch naar elektromechanisch

Het zuiver mechanische slot maakte plaats voor een elektromechanische variant. De aansturing is vaak het domein van een automatiseringspartner waarbij wij het juiste advies kunnen verstrekken om de sluiting te laten communiceren met de software. De lengte van het stuursignaal, de voeding, het stroomverbruik en de keuze tussen vertraagde of directe vergrendeling verschillen naargelang de toepassing. Ook temperatuurregistratie, warmtegevoeligheid en inbraakresistentie zijn voor bepaalde toepassingen van belang.

elektromechanische sluiting

 

Hoe maakt u de juiste keuze?

Onkenhout is een ervaren partner die u met hun jarenlange expertise graag verder helpt en met u meedenkt. Bij elk van deze toepassingen zette Onkenhout hun expertise in bij het selecteren van de elektromechanische sluitingen en de kabels, en met de assemblage van de koelkast. Door middel van deze samenwerking werd er gekozen voor een mechanische integratie van een elektromechanisch slot dat zijn betrouwbaarheid al in talloze toepassingen bewezen heeft.

Door samen te werken met IT-bedrijven, websitebouwers en automatiseringsbedrijven die hun expertise al bewezen hebben, beperkt u het risico op dure ontwikkelingen, lange designtrajecten en slecht functionerende toegangssystemen. Wij kunnen u hierbij helpen.

Start vandaag met uw digitaal succesverhaal!

 

Informatie of inspiratie nodig? Wij denken graag met u mee.
Bel ons op 020- 6600 202 of mail via info@onkenhout.nl.

Gerelateerde blogs en casestudies