products4engineers

Druksensoren voor het remsysteem van de Delft Hyperloop 2019

25 July 2019 • Karin Windhorst • Althen Sensors & Controls

In 2019 heeft het studententeam van Delft Hyperloop opnieuw meegedaan aan de SpaceX Hyperloop Pod Competition. Het team heeft twee keer eerder met succes mee gedaan, resulterend in een eerste en tweede plaats. In deze wedstrijd ontwerpen en bouwen studententeams van over de hele wereld een prototype van een hyperloop-pod. Deze zomer hebben ze elkaar weer ontmoet op het SpaceX-hoofdkwartier om tegen elkaar te racen in een 1,2 kilometer lange vacuümbuis, met slechts één doel voor ogen: zo snel mogelijk gaan en de titel weer naar Delft te brengen.

Het doel van het team is niet alleen het huidige Hyperloop-snelheidsrecord van 467 kilometer per uur te doorbreken, maar zelfs de helft van de geluidssnelheid te bereiken (617 km/u). Zoals je je kunt voorstellen, is dit een enorme technische uitdaging. Niet alleen moet de nieuwe pod versnellen naar topsnelheid, maar ook remmen tot stilstand, allemaal binnen de beperkte afstand van de vacuümbuis. Dit vereist dat het team voortdurend werkt op de rand van wat technologisch mogelijk is.

De pod moet zowel snel als betrouwbaar zijn, als hij niet op tijd remt, is een stevige stalen deur de harde realiteit. Daarom moet het remsysteem 100% van de tijd werken, er is geen foutmarge mogelijk in dit kritieke subsysteem. Het team heeft de betrouwbaarheid van het remsysteem verhoogd door het volledig redundant te maken, maar ook door het systeem nauwlettend te volgen.

Dit is waar Althen Sensors & Controls in het spel komt. Onze engineers hebben de wensen en behoeften van het team in kaart gebracht en kwamen met een oplossing waarvan ze dachten dat die het beste zou werken. Dit bleek de EB100 Miniatuurdruksensor te zijn: een zeer kleine, lichtgewicht en nauwkeurige druksensor die in het remsysteem kan worden geïmplementeerd.

Lees het volledige applicatieverhaal

Gerelateerde blogs en casestudies