products4engineers

Gasveren toegepast in modulaire videowall

03 June 2019 • Onkenhout & Onkenhout B.V. • Onkenhout & Onkenhout B.V.
Barco's nieuwste videomuur

Gasveren zijn voor eindeloos veel toepassingen van toegevoegde waarde. De meest gebruikte functies zijn, in hoogte verstelbaarheid, het gebruikersgemak verhogen en zorgen voor een gecontroleerde beweging. Lees hier wat de gasveren van Onkenhout betekenen voor de state-of-the-art videowanden van Barco.

Barco's nieuwste videomuur is een naadloze reeks LCD-schermen die gebruikt wordt als een informatiemuur in controlekamers van luchthavens, verkeerscentra, op handelsbeurzen en bij nieuwszenders. Niet alleen de buitenkant van dit systeem is state-of-the-art, ook het interieur is modern en gemakkelijk te onderhouden dankzij de innovatieve montageoplossing met ingebouwde gasveren.

Veiligheid tijdens onderhoudswerkzaamheden
De schermen die in de videowand zijn geïnstalleerd wegen elk 15 kg en zijn vanwege de ontbrekende beschermrand zeer gevoelig. Voor onderhoud en reparatie is toegang tot de achterkant van de schermen essentieel, maar is het ook cruciaal dat de schermen elkaar niet raken. Om deze reden heeft Barco een montagesysteem met gasveren ontwikkeld dat het gewicht van de schermen absorbeert en ervoor zorgt dat ze eenvoudig gekanteld kunnen worden. De engineers van Barco hebben hierbij gebruik gemaakt van onze technische ondersteuning en ons inbouwadvies. Wilt u ook een inbouwadvies waarbij wij een gasveerbeweging simuleren of het prototype van een gasveer in uw project testen?

Vraag hier vrijblijvend advies  over het gebruik van gasveren >>