products4engineers

Meer aandrijfefficiëntie bij automatisering distributiecentra

23 December 2021 • Nord Aandrijvingen Nederland BV • NORD DRIVESYSTEMS BENELUX

E-commerce draait op volle toeren. De vraag naar efficiënte en intelligente opslagsystemen is groot.

NORD DRIVESYSTEMS kent de behoeften van de branche precies en biedt een groot aantal dynamische aandrijfoplossingen, die geschikt zijn voor diverse toepassingen en eisen in de opslaglogistiek van magazijnen en distributiecentra.

De decentrale frequentie-omvormer NORDAC ON is speciaal ontwikkeld voor de eisen van de horizontale transporttechniek in magazijnen en distributiecentra en de variant NORDAC ON+ voor de interactie met de IE5+-synchroonmotor. Deze omvormer wordt gekenmerkt door een geïntegreerde Ethernet-interface, het eenvoudige onderhoud door de vele insteekbare modules en het uiterst compacte ontwerp en biedt een economische en intelligente plug-and-play oplossing voor Internet of Things-omgevingen. De compacte en intelligente frequentie-omvormer voor decentraal gebruik kan direct op de motorreductor worden gemonteerd. Hij bedient het lagere vermogensgebied tot 2,2 kW en heeft een energiebesparingfunctie voor gedeeltelijke belasting.

Meer efficiëntie in de transporttechniek

Ook de serie NORDAC FLEX SK 205E is speciaal geschikt voor toepassingen in de magazijnlogistiek. De compacte, flexibele en energiezuinige frequentie-omvormer biedt een groot vermogensgebied tot 22 kW en maakt energiebesparing mogelijk, vooral bij gedeeltelijke belasting. De omvormer kan standaard-asynchroonmotoren, hoogefficiënte synchroonmotoren en remmotoren aansturen en kan bij of op de motor worden geïnstalleerd. De aansluiting van stroom- en dataleidingen gebeurt geheel met stekkerverbindingen. Het decentrale systeem maakt korte motor- en sensorleidingen en korte verbindingen naar sensoren mogelijk. Voor onder andere positiegestuurde transportsystemen kunnen encoders worden aangesloten.

NORD heeft over de hele linie een breed aanbod voor magazijnen en warenhuizen, van bewezen basisapparatuur tot uiterst efficiënte producten. De gebruiker profiteert van betrouwbare en op maat gemaakte aandrijfoplossingen, die garant staan voor een optimale beschikbaarheid van de installatie. Het modulaire systeem van NORD biedt hiermee een optimaal compromis voor kosten voor investering, gebruik en onderhoud.