products4engineers

Mparts elektrische actuator voor luxe tender

18 November 2021 • Mparts BV • Mparts BV

Het productpakket van Mparts sluit goed aan op de wensen van bedrijven uit de maritieme sector.

Foto van een jacht van VAR Tenders op het water

Neem bijvoorbeeld de (RVS) componenten voor positieverstelling, zoals actuatoren en gasveren. Deze producten bieden een kwalitatieve oplossing die matcht met de luxe die producenten van jachten willen creëren. In deze producttoepassing wordt prachtig uiteengezet hoe een actuator gebruikt wordt.

VAR Tenders

De actuator wordt gebruikt in een jacht van VAR Tenders. Het bedrijf uit Nijkerk helpt liefhebbers van tenders om hun dromen te realiseren. Ivar Loos, van VAR Tenders, doet dit op twee manieren. In de scheepswerf wordt namelijk gewerkt aan zowel klantspecifieke tenders in opdracht, als aan een standaard uitvoering tender: de VAR950.

Voor belanghebbende die meteen het water op willen, kan de VAR950 direct worden opgeleverd. Het aluminium standaardmodel heeft een lengte van 9,50 meter en een breedte van bijna 3 meter. De VAR950 biedt ruimte aan 10 personen en beschikt over vele luxe eigenschappen. Zo heeft het schip een slaapvoorziening voor twee personen, sfeerverlichting, warm en koud water, een ingebouwde inductiekookplaat en een toilet met vuilwatertank.

Diegene die net wat extra’s willen, kunnen de VAR950 als uitgangspunt nemen en extra mogelijkheden toevoegen. Denk hierbij aan een kajuit met slaapcabine, meer comfort of andere modules.

Actuator voor toegang machinekamer

Comfort en luxe staat centraal bij de tenders van VAR Tenders. Om deze reden is gekozen voor een oplossing voor elektrische positieveverstelling van Mparts. De actuator geeft via een knop in het dashboard toegang tot de motorruimte van de tender. Wanneer de knop wordt ingedrukt, maakt de actuator een lineaire beweging die de klep opent.

Foto van de actuator in gebruik op het yacht

De elektrische actuator zorgt ervoor dat de toegang naar de motorruimte net zo comfortabel en luxe is als de rest van de tender. Gebruiksvriendelijkheid is daardoor gegarandeerd.

Bij de VAR950 is gekozen voor een easyE-50 actuator. Voor deze uitvoering is de stalen behuizing voorzien van een zwarte poedercoating. Dezelfde actuator is ook volledig in RVS 316 beschikbaar.

De easyE-50 uitvoering heeft een maximale kracht van 4.500 N. De slag kan variëren van 50 tot 750 mm. Op aanvraag is het mogelijk om een actuator met langere slag te leveren.

Naast de klassieke lijnactuatoren met externe besturing, zoals de actuator op de VAR950, levert Mparts ook actuatoren met geïntegreerde besturing: de easyE-i. Het voordeel van deze lijn is dat de actuatoren geen externe “componenten" heeft.

Gerelateerde blogs en casestudies