products4engineers

Mparts in de praktijk: innovatieve thuiswerk faciliteiten van Kwerkus

02 September 2021 • Mparts BV • Mparts BV

Thuiswerken heeft ons kennis laten maken met een groot aantal onbekende ongenoegen en irritaties.

De ergonomische werkomstandigheden van kantoor moesten zoveel mogelijk naar huis gebracht worden. Hoe ga je hier als werkgever of werknemer mee om?

Niet alleen was het een verademing om files te vermijden en thuis productief to-do lijstjes af te vinken, thuiswerken creëerde ook nieuwe problemen. De vrijheid om niet alleen in de werkkamer maar ook in de tuin te werken bracht onbekende problemen met zich mee. Neem bijvoorbeeld buitenwerken op een zonnige dag. De zon is dan wel een graag geziene verschijning, toch komen zonnestralen de productiviteit vaak niet ten goede. De schermen van onze laptops zijn niet gemaakt om in de zon te werken.

Gelukkig wordt er gewerkt aan een oplossing voor dit probleem. Kim, van het Vlaamse Kwerkus, heeft drie unieke meubels ontworpen die thuiswerken plezieriger maken. Om ervoor te zorgen dat de meubels hoge flexibiliteit bieden mocht Mparts meedenken met positioneringsoplossingen. In deze producttoepassing leest u meer over deze unieke meubels.

Innovatieve thuiswerk meubels

De drie meubels zijn onderdeel van Kim’s bachelorproef. Een onderzoek naar klachten gerelateerd aan thuiswerken leverde een compleet eisenpakket waaraan de meubels moesten voldoen op. Aan de hand van deze eisen is ook het product ontworpen waar Mparts componenten voor heeft geleverd.

Het product van Kwerkus in kwestie biedt namelijk een oplossing voor een van de grootste ergernissen omtrent buiten werken met een laptop: zonlicht dat op het scherm schijnt en de gerelateerde reflectie op het scherm. De oplossing van het meubel werkt in de zin van een schaduw voor het scherm en een egale achtergrond, zodat de reflectie uit het scherm verdwijnt. Hierdoor kunnen thuiswerkers zonder ongenoegen in de tuin werken.

De meubels zijn niet ontworpen om hele werkdagen te gebruiken, maar juist als welkome afwisseling van het werken aan de keukentafel, werkkamer of andere plek binnenshuis. De arreteerbouten die Mparts geleverd heeft zorgen ervoor dat de hoogte van het werkplateau eenvoudig kan worden aangepast aan de hoogte van de thuiswerker. In de onderstaande render is de functie van de arreteerbout duidelijk zichtbaar.

Render van de arreteerbout in het meubel

Arreteerbouten van Mparts

De oplossing voor positionering in het meubel van Kwerkus is een lasbare arreteerbout, die door middel van lassen of lijm bevestigd kan worden. De huls van deze specifieke arreteerbout is van gezwart staal, net als de arreteerpen zelf. De knop is zwart nylon (PA 6). De arreteerbout kent een temperatuurbereik van -30°C tot maximaal 80°C, wat voor gebruik in de tuin uiteraard ruim voldoende is.

Naast dit artikel vindt u in het assortiment arreteerbouten van de webshop een divers aanbod arreteerbouten. Het aanbod varieert van gladde, lasbare arreteerbouten tot uitvoeringen met schroefdraad voor directe montage. Diverse uitvoeringen en afmetingen zijn leverbaar.

Mparts denkt graag met u mee, op het gebied van montage, ontwikkeling en andere vlakken. Heeft u behoefte aan advies op maat? Onze specialisten vertellen u vrijblijvend meer over het gebruik van deze en andere mechanische componenten uit onze webshop.

  •  

Gerelateerde blogs en casestudies