Ongecategoriseerd

Preventieve motorreductorvervanging voor een spiraalvriezer

26 april 2019
Bege Aandrijftechniek B.V.

MdW Technical Support vroeg BEGE Aandrijftechniek te helpen bij de preventieve vervanging van de spiraalvriezer bij Oma Bobs Snacks. De aandrijfmotoren van de koeltoren met dubbele spiraal en dubbele banden ging al een tijd mee toen ontdekt werd dat één van de tandwielkasten op zijn einde liep.

Aanpak

Kort onderzoek door de engineers van BEGE leidde tot de aanbeveling acuut actie te ondernemen. BEGE heeft de motoren opnieuw gewikkeld zodat de machine weer even vooruit kon. Het risico op stilstand was voorlopig geweken, maar het werd duidelijk dat de motoren in de koeltoren op korte termijn vervangen moesten worden. In overleg hebben MdW, BEGE en Oma Bobs Snacks besloten om begin 2019 de tandwielkast volledig te vernieuwen.

Werkwijze

  • Doelstellingen definiëren
  • Componenten zeer spoedig uit voorraad leveren
  • Nauwe betrokkenheid bij toekomstige projecten
  • Gefaseerde uitvoering: eerst de continuïteit waarborgen
  • Engineering voor de optimalisatie van de volledige constructie
  • Complete check-up van de huidige staat: status bepalen en prognose geven voor levensduur om stilstand te voorkomen

Resultaat

Het resultaat van deze samenwerking tussen Oma Bobs Snacks, MdW Technical Support en BEGE is de installatie van een robuuste tandwielkast van ruim 700kg die volledig compatibel is met alle belangrijke hygiëne-eisen en regelgevingen. Via een koppelflens is de reductor verbonden aan een BEGE-motor van 2,2kW. In combinatie met de enorme vertragingskast levert de aandrijving een zeer hoog koppel van 20.000 Nm bij 0,9 toeren.

Case downloaden

Benieuwd naar alle details? Download de volledige case study hier.

Laatst bijgewerkt: 03 april 2023

Gerelateerde blogs & casestudy's

Anton Philipsweg 30
2171 KX Sassenheim
Nederland
0252 220 220