Actuatoren (elektrisch)

Lineaire actuatoren voor synchrone bediening glazen vloerluik

06 juni 2023
BIBUS BV

De diversiteit van de actuatoren van Bansbach is te danken aan de combinatie van gebruiksgemak, betrouwbaarheid en het strakke ontwerp. De stijlvolle elektrische hoogteverstelling is daarom een populaire keuze voor toepassingen waarbij het uiterlijk een belangrijke rol speelt. Een voorbeeld van een dergelijke toepassing is te vinden in het bedienen van glazen vloerluiken. In dit toepassingsartikel staat het elektrisch bedienen van vloerluiken centraal.

De firma Bosch Glaskunst in Zoetermeer ontwierp en vervaardigde onlangs een glazen vloerluik voor een van zijn klanten. De wijncollectie van deze klant was weggestopt in de kruipruimte. Het glazen luik geeft de wijnkelder nu de aandacht die het verdient. Deze ‘glazen wijnkelder’ is veilig te belopen dankzij het gebruik van beloopbaar gelaagd gehard glas en is nu dé blikvanger van het huis.

vloerluik.png
In gesloten toestand kan het luik worden belopen.

Het vloerluik is voorzien van twee Bansbach easyE-50 actuatoren. Deze lineaire actuatoren hebben een slag 250 en een maximale kracht van 3100N. Hierdoor is het glazen kelderluik elektrisch te bedienen. Dit is niet alleen handig, maar ook indrukwekkend. Met één druk op de knop sluit de wijnkelder zich geruisloos en veilig af, waardoor de kostbare wijnen beschermd worden tegen invloeden van buitenaf. Het geeft een gevoel van veiligheid en zorgvuldigheid, wat de exclusiviteit van de wijncollectie benadrukt.

vloerluik2.png
Het vloerluik is voorzien van Bansbach easyE-50 actuatoren.

Vloerluiken worden voor tal van toepassingen gebruikt, niet alleen voor toegang naar de wijnkelder. Doordat de actuatoren ook in RVS-uitvoeringen beschikbaar zijn, zijn deze uitstekend toepasbaar op locaties buitenshuis, zoals een boot luik of een dakluik. Daarnaast kan RVS verkozen worden boven andere materialen vanwege de robuuste en industriële uitstraling.

Betrouwbaar

BIBUS is specialist als het gaat om op maat gemaakte elektrische lineaire actuatoren die moeten voldoen aan specifieke wensen. Deze apparaten bieden een betrouwbare, nauwkeurige en eenvoudige oplossing voor het aanpassen van de hoogte of positie van bijvoorbeeld kantel-, hef-, trek- of duw bewegingen.

Binnen het assortiment van BIBUS zijn er zes verschillende typen lineaire actuatoren beschikbaar. Deze actuatoren kunnen in twee groepen worden verdeeld, namelijk die met een interne besturing en die met een externe besturing.                            

Op maat gemaakte totaaloplossing

Op zoek naar een op maat gemaakt totaaloplossing? BIBUS helpt graag. De samenwerking met producenten, engineers en de eigen kennis gecombineerd, zorgen voor een eindoplossing die naar wens wordt gecreëerd. Via de website van BIBUS kan eenvoudig online de gewenste actuator worden geconfigureerd. Ook is het mogelijk om specialisten van BIBUS BV. de actuator te laten configureren.

Laatst bijgewerkt: 06 juni 2023