products4engineers

Uitwisselbaarheid in de Pneumatiek

18 June 2020 • Erik • Q Plus BV
Dankzij de ISO normen zijn de meeste pneumatiek producten uitwisselbaar en kunt u op een makkelijke manier kosten besparen zonder uw inkoop- of engineeringafdeling extra te belasten. Wilt u meer weten? Lees meer in onze blog.

Uitwisselbaarheid op basis van ISO-normering

De ISO normen zijn ontwikkeld om uitwisselbaarheid en marktwerking te bevorderen. Maatvoering is vastgelegd en uitwisselbaarheid is daarmee verzekert voor uw klant. Cilinders, ventielen, tubing en fittingen kunt u allemaal omschrijven zonder artikelnummer, maar op basis van de ISO norm. U verlaagd uw kostprijs in de steeds concurrerender wordende markt. Dus zet bv. in uw stuklijst : ISO15552 Ø80-0500 en de markt ligt voor u open. Het zal u verbazen; tot op 20% besparing op uw pneumatiek pakket is snel haalbaar. Q Plus helpt u verder. Tevens is uw klant ervan verzekerd dat vergelijkbare componenten wereldwijd (dus om de hoek) verkrijgbaar zijn. U kunt dus het beste gebruik maken van ISO ventielen en ISO genormeerde cilinders.

 

Uitwisselbaarheid van merken

Naast uitwisselbaarheid door ISO-normeringen is het ook mogelijk uit te wisselen op basis van producent. Veel pneumatiek producten komen uit specialistische fabrieken die een veelvoud van merken bedienen met hetzelfde kwaliteitsniveau dat u toekent aan een A-merk. Kwaliteitsverschillen zijn er nauwelijks tussen de “grote” en de “kleine” merken. Voor de oplettende gebruiker zijn er veel overeenkomsten te ontdekken in FRL-en, fittingen, afdichtingen, voorstuurkopjes en wat al niet meer.

 

Uitwisselbaarheid door uniformiteit

Als laatste hebben we producten welke universeel toepasbaar zijn. Niet genormeerd door ISO, maar door een logische markt werking. Een voorbeeld hiervan is onze KT-serie reed switches voor cilinders. Door zijn universele inbouwmaat past deze reedswitch in praktisch alle T-groeven en is vanaf de bovenzijde te monteren. One-size-fits-all. En mocht u dit model privat label bij de wereldmarktleider tegenkomen voor meer geld, ja dat klopt