products4engineers

ATEX & Process Safety Congres 2019

Westkanaaldijk 7, 73542 DA Utrecht
Donderdag 6 juni 2019

Het ATEX & Process Safety Congres is een interactief netwerkevent voor leveranciers, installateurs en eindgebruikers van explosieveilige producten of installaties. Deze vakmensen hebben regelmatig te maken hebben met ATEX-richtlijnen en andere vormen van procesveiligheid. Met een gevarieerd programma en meer dan 200 vakgenoten is dit hét evenement om u te laten informeren over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van explosie- en procesveiligheid.

Presentatie over intrinsieke veiligheid

Namens KWx zal Chris Ground van Eaton MTL een presentatie geven over het belang van intrinsieke veiligheid, signal conditioning en SIL (Safety Integrity Level) in Ex-zones. Tijdens de presentatie zullen ook verschillende producten en de ontwerpfase van een intrinsiek veilige installatie worden besproken.

Het toepassen van intrinsiek veilige producten, zoals signaalbegrenzers zorgt ervoor dat Ex-i apparatuur in explosiegevaarlijke zones een beperkte hoeveelheid elektrische energie krijgt toegewezen, zodat er geen gas- of stofmengsel kan worden ontstoken. Door deze toepassing wordt de apparatuur in explosiegevaarlijke zones op de juiste manier verbonden met de veilige zone en kunnen productie- en controleprocessen worden beheerd.

Wil jij dit event bijwonen?

U kunt kosteloos deelnemen indien u zich identificeert als eindgebruiker. Voor het ATEX & Process Safety congres beschouwen wij u als eindgebruiker wanneer u een managementfunctie bekleed of werkzaam bent als (senior) vakspecialist binnen een van onderstaande doelgroepen:

- Productie, opslag en/of transport van/met gevaarlijke stoffen.
- Machine– of installatiebouwers de te maken met gevaarlijke stoffen.
- Installateurs of onderhoudsbedrijven die te maken met gevaarlijke stoffen.

Aan eindgebruikers bieden wij de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen indien wordt voldaan aan de inschrijfvoorwaarden.

Meld je aan

Over KWx B.V.

"Klanten positief verrassen met veilige en slimme (elektro)technische producten en diensten."

KWx is specialist op het gebied van vermogenselektronica, explosieveilig installatiemateriaal en elektrotechnische meetinstrumenten. De laatste groep is opgesplitst in de onderdelen elektrotechnische meetinstrumenten, Niet Destructief Testen (NDT) én een merk-onafhankelijke kalibratie en reparatie service.

KWx werkt met Europese topmerken en kijkt voortdurend naar de ontwikkeling van nieuwe producten en klant specifieke oplossingen. Als expert in de vakgebieden beschikken de medewerkers over een grote mate van kennis, die zij graag met hun klanten delen.

KWx levert haar explosieveilig installatiemateriaal aan installatiebedrijven in de on- en offshore en (petro)chemische industrie. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in maatwerk klemmenkasten van het merk Hawke.

De producten van vermogenselektronica vindt je o.a. terug in de transportsector, duurzame energie, medische apparatuur en diverse consumentenproducten. De verkoopgroep is al jaren een deskundige partner voor een uitgebreid pakket halfgeleiders en toebehoren voor deze applicaties.

Voor internationale relaties verzorgt KWx de inkoop en logistieke dienstverlening van elektrotechnische en instrumentatie-producten.