products4engineers

elobau opent virtuele showroom - eloLounce 15-17 juni

Online event, 5211AK Den Bosch
15,16,17 juni 2021

elobau opent haar eigen virtuele showroom, de eloLounge. Ter gelegenheid van de opening vinden van 15 juni tot en met 17 juni de eloLounge Days plaats. Gedurende de drie dagen zullen er presentaties zijn over de hele elobau-wereld. Tot de sprekers behoort ook 100m sprint recordhouder Julian Reus.

De eloLounge Days vinden plaats van 15 tot en met 17 juni. Met dit gratis evenement opent elobau zijn virtuele showroom, die ook na de pandemie blijft bestaan om de voordelen van mobiel werken te combineren met de beurservaring. Het programma van de virtuele showroom omvat presentaties uit alle facetten van elobau: rond de thema's off-highway, industriële toepassingen, duurzaam ondernemen en persoonlijke ontwikkeling. De showroom is te vinden op het volgende adres: eloLounge.com.

Julian Reus, de Duitse recordhouder op de 100 meter sprint, zal naast de sprekers van elobau als gastspreker optreden. Zijn lezing "My life under high performance" (alleen in het Duits) biedt een interessante overlapping tussen high-performance sport en het bedrijfsleven. Het thema "Business en duurzaamheid" komt in verschillende presentaties terug. Dat elobau op dit gebied een aanzienlijke expertise heeft opgebouwd, wordt niet in de laatste plaats bewezen door de toekenning van de milieuprijs van de deelstaat Baden-Württemberg voor industriële ondernemingen in december vorig jaar.

"Wij hebben er bewust voor gekozen om onze beursstand niet zomaar te kopiëren", verklaart bedrijfsleider Rüdiger Köhler "Onze beursstand functioneert goed in de context van een beurs. Maar omdat de beursbelevenis als geheel achterwege blijft, was het ons doel een nieuwe ervaring te creëren. Of we daarin geslaagd zijn met de combinatie van architectuur, inrichting van de showroom en het lezingenprogramma, moeten onze bezoekers echter zelf beslissen."

Köhler doelt op de open houten constructie en de grote raamfronten, die de showroom een lichte en luchtige uitstraling geven, die ongebruikelijk is voor een beurs. Hiervoor heeft de onderneming uit Leutkirch de eloLounge in de Allgäuer omgeving ingebed. In elk van de zalen nodigt een zithoek de bezoekers uit om deel te nemen aan een virtuele netwerklounge. Hier kunnen niet alleen beursmedewerkers en bezoekers met elkaar in contact komen, maar ook showroombezoekers vinden hier de gelegenheid om te netwerken. 

"Beurzen zijn heel belangrijk voor ons. Want door de jaren heen zijn dit de vaste contactmomenten waar elobau als bedrijf en ook onze nieuwe producten tastbaar worden. Met het stopzetten van de beurzen viel dit contactpunt weg - voor ons gaf dit echter de mogelijkheid om ons te concentreren op de ontwikkeling van een virtueel platform", vertelt Marnie Röder, hoofd marketing. "De opening van de eloLounge betekent echter niet het einde van het project. De ruimte zal voortdurend worden geactualiseerd en uitgebreid, zodat ook de volgende versie van de eloLounge Days een nieuw evenement zal zijn.

De onderneming elobau GmbH & Co KG, gevestigd in Leutkirch in het Duitse Allgäu, is een wereldwijd actieve fabrikant van contactloze sensortechnologie, niveaumeting en bedieningselementen voor de machine- en installatiebouw en mobiele machines en geldt als pionier van de economie van het algemeen belang. elobau geniet ook buiten de branche een goede reputatie, die wordt ondersteund door onderscheidingen zoals de milieuprijs van de deelstaat Baden-Württemberg 2020, de nominatie voor de Grote Prijs van het Middenstandsbedrijf 2021 of de onderscheiding als Great Place to Work.

registreer op: https://elolounge.com/

Wil jij dit event bijwonen?

Registreer voor een bezoek aan onze virtuele showroom, schrijf u in voor een van de lezingen of maak een afspraak voor een digitale rondleiding met een van onze vertegenwoordigers. Wij ontmoeten u graag!

Meld je aan

Over Elobau Benelux B.V.

Designed to fit your needs

In 1972 werd elobau (elektrobauelemente GmbH) opgericht in Leutkirch, zuid Duitsland door meneer Fritz Hetzer. Toen werd de eerste magnetisch proximity switch op basis van een reed contact ontwikkeld. 5 jaar later bracht elobau ´s werelds eerste Proximity Safety Switch op de markt. Vandaag de dag wordt elobau nog steeds geleid door haar eigenaar meneer Michael Hetzer, bovendien zijn we met meer dan 700 werknemers vertegenwoordigd in 31 landen. De reed technologie ligt aan de grondslag van het succes van elobau en is te vinden in vele verschillende producten.

elobau biedt innovatieve standaard producten, evenals klant specifieke oplossingen van uitstekende kwaliteit op een internationaal competitief niveau. Wij bereiken dit door hooggekwalificeerde medewerkers, in-house productie van meer dan 90% met onze eigen tooling-fabriek en hoge ontwikkelingscompetentie. Wij produceren al sinds 2010 CO2 -Neutraal, en zien onszelf als leidend op dit gebied.

Onze vier productgroepen bieden ons de garantie op stabiliteit in diverse markten, te weten: Operator Controls, Sensors, Niveau meting en Machineveiligheid

Niveau meting
Wat de behoeften voor uw vloeistofniveau-meting ook zijn - elobau biedt de juiste oplossing voor elke toepassing. Hiervoor maken wij gebruik van een breed scala aan standaard producten. Diverse configurators bieden vrije keuze uit talloze onderdelen waardoor klanten “hun” individueel geconfigureerd niveau sensor in een korte doorlooptijd verkrijgen. We kunnen specifieke oplossingen ontwikkelen met inachtneming van de installatie, milieuomstandigheden en media resistentie. • Breed scala aan materiaalsoorten beschikbaar • Temperatuurbereik -40° C tot 180° C • Tot IP69K • Lengtes tot 5 m • Verschillende kabel materialen en connectoren beschikbaar • Continue meting, verschillende analoge uitgangssignalen.

Machineveiligheid
De Machineveiligheid producten van elobau zorgen voor efficiënt gebruik van machines en systemen terwijl ze tegelijkertijd mens, machine en milieu beschermen. Magnetische en RFID veiligheidssensoren van elobau maken individuele oplossingen voor bewaking van beweegbare afschermingen of posities mogelijk. • Tot PL e / SIL 3 en ATEX • Tot IP69K • Hygiënische versies • Temperatuurbereik -25° C tot 100° C • Ruimte- en tijdbesparende installatie • Verschillende bouwvormen • Lange levensduur door robuuste constructie.

100% made in Germany