Labelexpo 2023

De druk neemt toe: machinebouw heeft digitale oplossingen nodig. De printindustrie staat voor grote uitdagingen: hoge duurzaamheidseisen inzake materialen, flexibiliteit van machines en een enorme kostendruk. Digitalisering biedt hier de oplossing. Op de Labelexpo (Stand 7E53) presenteert automatiseringsspecialist Lenze daarom niet alleen hardware en software, maar vooral ook zijn digitale diensten en platformen.

Beschrijving

"De digitalisering in en rond de machine blijft toenemen. Flexibele softwareoplossingen voor automatisering zijn daarom noodzakelijk", legt Marian Köller, Global Segment Manager Converting & Printing bij Lenze, uit. Het open automatiseringsplatform Nupano is slechts één voorbeeld: het vormt de brug tussen de OT- en IT-wereld en stelt machinebouwers in staat om applicaties (apps) in hun machines te brengen en dat zonder eigen IT-kennis. Köller voegt hieraan toe: "Nupano is een belangrijke technologie die het eenvoudig maakt om het potentieel van digitalisering op machine- en fabrieksniveau te benutten. Onze klanten kunnen er digitale producten mee aanbieden die de efficiëntie en duurzaamheid van hun persen verhogen en terugkerende inkomsten genereren."

Concurrentievoordelen door digitale oplossingen

Lenze heeft een groot digitaal aanbod. Op Labelexpo stelt de automatiseringsspecialist enkele innovatieve oplossingen voor. Een van die oplossingen is conditiebewaking zonder de nood voor extra sensoren: de gegevens komen rechtstreeks van de aandrijving. Lenze gebruikt ook AI voor machineoptimalisatie en biedt een Asset Performance Platform aan dat inzicht biedt in de geïnstalleerde componenten en zorgt voor een verbeterde machinebeschikbaarheid. Het portaal is direct gekoppeld aan de machines van de OEM. Als er een storing optreedt, maakt de machine automatisch een ticket aan zodat de servicemonteurs in een vroeg stadium worden geïnformeerd. "Op deze manier kan stilstand van de machine worden voorkomen, kunnen doorlooptijden worden geoptimaliseerd en kan de OEE van de machines worden verhoogd", somt Köller de voordelen op.

Wilt u dit evenement bijwonen?

Bezoek onze stand (7E53) tijdens de grootste printing & converting beurs in Brussels Expo!

Evenement details

Date
11 - 14 september
Venue
Belgiëplein 1
1020 België
Nederland
Ploegweg 15
5232 BR 's-Hertogenbosch
Nederland
073 645 6500