Kabelbescherming, kabelrupsen, krimpkous

Igus groeit uit jas en vertrekt naar groter onderkomen in Amersfoort

15 april 2024
Herman de Haan

Motion plastics specialist igus vertrekt na 30 jaar uit Soesterberg om een nieuw, modern en groter pand te betrekken in Amersfoort. Volgens igus om zo aan de groeiende vraag naar kabelrupsen, flexibele kabels, lineair techniek, low cost automatiseringsoplossingen, 3D-print techniek, sferische lagers en kunststof kogellagers te kunnen blijven voldoen.

Het nieuwe pand biedt meer ruimte voor kantoren, creatieve ruimtes, meeting rooms en een showroom waar een permanente IMPS (Igus Motion Plastics Show) beursstand opgebouwd zal worden, waar klanten de innovatieve producten en oplossingen van igus zelf zien en ervaren kunnen. Ook biedt het nieuwe pand, gelegen pal naast de snelwegen A28 en A1, betere bereikbaarheid en parkeergelegenheid voor zowel klanten als medewerkers. Het nieuwe pand is duurzaam gebouwd.

Verdere groei

"De verhuizing naar Amersfoort is een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf. We zijn de afgelopen jaren flink gegroeid, mede dankzij de uitbreiding van ons portfolio met drytech lineairtechniek en low cost automatiseringsoplossingen. In het nieuwe pand kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn", aldus Andreas Ehlen, Managing Director van igus. In het kader van de uitbreiding en groei is igus ook op zoek naar personele versterking voor verschillende bedrijfstakken.  

Breed assortiment

Igus is een wereldwijd toonaangevende fabrikant van motion plastics, kunststof componenten voor bewegende toepassingen. Het bedrijf ontwikkelt en produceert een breed assortiment aan producten, waaronder energietoevoersystemen voor kabels en slangen, low-cost automatiserings- en robotica oplossingen, drylin lineaire geleidingen en lineaire assen, igubal sferische lagers, xiros kunststof kogellagers en dryspin schroefspindeltechniek.

Bij de hoofdafbeelding: Het nieuwe pand van igus aan de Modemweg 37c in Amersfoort (foto: igus)

Laatst bijgewerkt: 15 april 2024

igus® B.V.
Energietoevoersystemen, dynamische rupskabels, low-cost automatisering en lineair techniek
Modemweg 37c
3821 BS Amersfoort
Nederland
0346 353 932