Motoren en aandrijvingen

KNF introduceert nieuwe generatie motortechnologie

09 februari 2023
Wim Broers

Een nieuwe borstelloze motoroptie ontwikkeld door KNF maakt next-level pomptechnologie mogelijk.

‘Een pomp is slechts zo goed als haar aandrijving’. Dit inzicht bracht KNF ertoe de hele aandrijfeenheid radicaal opnieuw uit te vinden, inclusief de motor, het pomphuis en de mechanische aandrijvingscomponenten. De nieuwe aandrijfeenheid heet KNF DC-BI en maakt gebruik van een geavanceerde, door KNF ontwikkelde borstelloze gelijkstroommotor.

NMP830K_DC-B_I HP.png
De nieuwe aandrijfeenheid KNF DC-BI.

Volledig geïntegreerde aandrijfeenheid

Een van de belangrijkste technische innovaties van deze nieuwe DC-BI-motoren is hun hoge mate van integratie. Voor maximale compactheid en robuustheid vormen motor, pomphuis, kogellagers en excenter één geheel. Deze integratie maakt de membraanpompen licht van gewicht bij compacte afmetingen, wat resulteert in een uitstekende verhouding tussen afmetingen en prestaties. De nieuw ontwikkelde behuizing verbetert ook het warmtemanagement van de pomp, vooral bij continue zware belasting. Door het formaat van de kogellagers te vergroten en hun positionering te optimaliseren, kan de levensduur van de pomp aanzienlijk worden verlengd.

Momenteel biedt KNF DC-BI-motoren aan als customizing-optie voor meerdere micro gaspompen en vloeistofpompen. Meer info hier.

Laatst bijgewerkt: 13 april 2023

KNF Verder BV
micro membraan gas- en vloeistofpompen, laboratorium pompen
Utrechtseweg 4A
3451 GG Vleuten
Nederland
030 677 9240