products4engineers

Test, evalueer en houdt een HG-C Laser meetsensor met IO-Link

01 November 2018 • Myrthe van der Schuit • Panasonic

Product testers gezocht!

Panasonic biedt de mogelijkheid om de laser meetsensoren met IO-Link exclusief en vrij van kosten te testen.

Start: november 2018

Test & houdt
Gebruikers van meetsensoren hebben nu de mogelijkheid om de HG-C-serie van Panasonic uitsluitend en gratis te testen. Het doel is om de laser meetsensor HG-C IO-link te testen en te evalueren. Deze is ontworpen voor industrieel gebruik om afstanden en verplaatsingen in het veld te meten. Typische toepassingen voor deze sensor zijn geautomatiseerde productlijnen waar producten moeten worden gedifferentieerd, geïdentificeerd, gecontroleerd, gemeten of beoordeeld. Belangrijke criteria voor de test zijn hogesnelheidstoepassingen, hoge herhaalbaarheid en objectdetectie onder moeilijke omstandigheden. Aan het einde van de testfase vullen de producttesters een vragenlijst in om hun resultaten en ervaringen met de sensor te documenteren en samen te vatten. De feedback zal worden samengevat en de resulterende ideeën, verzoeken en ervaringen zullen worden geïntegreerd in het toekomstige sensorontwikkelingsproces van Panasonic.

Wie kan meedoen
Alle Europese bedrijven of professionals die werkzaam zijn op het gebied van industriële productie kunnen zich aanmelden om producttester te worden. Aanvragen van mensen met een adequate technische achtergrond of bedrijven met een concrete toepassing waarmee ze het product in het veld kunnen testen zijn ook zeer welkom.

Hoe kunt u zich aanmelden

Raadpleeg voor meer informatie, of als u rechtstreeks wilt aanmelden de volgende link:

www.panasonic-electric-works.com/nl/test-houdt-wordt-een-product-tester-voor-een-laser-meetsensor-met-io-link.htm

of neem contact met ons op via e -mail: [email protected].

U kunt ook contact opnemen met het plaatselijke Panasonic-kantoor in uw buurt: www.panasonic-electric-works.com/nl 

Achtergrond informatie
Om het idee achter Industry 4.0 in de praktijk te brengen biedt IO-Link niet alleen de mogelijkheid om meetwaarden uit te lezen maar ook om op afstand de sensoren te configureren. Hiermee kunnen gebruikers de sensorinstellingen wijzigen afhankelijk van de objecten die via het netwerk moeten worden gedetecteerd. Wanneer een sensor wordt vervangen zorgt IO-Link ervoor dat de instellingen van de nieuwe sensor overeenkomen met de instellingen die nodig zijn voor de toepassing. De zelfdiagnosefunctie helpt bij het detecteren en communiceren van de lichtintensiteit en kortsluitingen.

Gerelateerde blogs