Motoren en aandrijvingen

Italiaanse fabrikant Setec introduceert zijn tweede generatie lineaire actuatoren

22 januari 2024
Dennes Jakobs

De Italiaanse fabrikant van lineaire aandrijvingen, Setec, introduceert AMT en AMC  series actuatoren. Deze nieuwe producten zijn het resultaat van meer dan 40 jaar ervaring op gebied van industriële automatisering. Beide series zijn leverbaar via Aandrijf Technisch Buro in Venlo en vervangen de vorige generatie ECO en ECU actuatoren.

Beide series zijn beschikbaar met zowel trapezium spindel als kogelomloopspindel, met een slaglengte naar klantwens. De industriële actuators kunnen worden geleverd met verschillende typen motoren, potentiometer, reedsensoren en eindschakelaars. De AMT is uitgerust met een wormwieltrap waardoor de motor altijd haaks ten opzichte van de as van de actuator is geplaatst. De AMC serie is een rechte actuator die direct aangedreven wordt of is voorzien van een precisie planetaire tandwielkast tussen de motor en spindel.

Verbeterde prestaties

De nieuwe generatie actuators van Setec, zijn in vele opzichten verbeterd. Ze zijn uitgevoerd met nauwkeurigere tolerantie en verbeterde geleiding tussen profiel en loopmoer. Dit leidt tot hogere nominale krachten en een langere theoretische levensduur. De nieuwe serie AMT heeft bijvoorbeeld een verhoogde maximale nominale kracht tot 21.000N en de AMC serie tot maar liefst 75.000N.

Laatst bijgewerkt: 22 januari 2024

Gerelateerde blogs & casestudy's

Aandrijf Technisch Buro b.v.
Our (trans)mission is to drive you!
Parlevinkerweg 44
5928 NV Venlo
Nederland
077 396 8781

Gerelateerde producten