products4engineers

Een duurzaam en elektrisch voertuig met een onkruidverdelger zonder chemicaliën, mede mogelijk gemaakt door elobau.

11 February 2020 • Elobau Benelux B.V. • Elobau Benelux B.V.
More
Alltrec met Air E Variator

De 100% elektrische AllTrec met zijn capaciteiten en flexibele inzetmogelijkheden biedt dé oplossing voor de emissievrije stadskern. Deze machine is stil, heeft geen uitstoot, lange actieradius, lage verbruiks- en onderhoudskosten. De combinatie met de Air E variator zorgt voor gifvrij onkruid verdelgen zorgt voor een perfecte stille combinatie!
Ook elobau als leverancier van joystick en sensoren past perfect in dit duurzame plaatje.

Tegenwoordig richten steeds meer bedrijven en overheden zich meer op lage emissies en CO²-beheersing. Lokale overheden investeren in instrumenten die beter of minder schadelijk zijn voor het milieu. Sommigen streven er zelfs naar om volledig CO²-neutraal te zijn.

Voor Frank van der Staak, oprichter en eigenaar van Alltrec, was dit het perfecte moment om te beginnen met het bouwen van een gereedschapsdrager die voor veel organisaties een duurzame oplossing zou kunnen zijn.

Het voertuig is 100% elektrisch, onderhoudsarm en stil tijdens het gebruik. Maar het belangrijkste is dat het voertuig geen CO² uitstoot heeft, waardoor het bijdraagt aan een betere toekomst.

"We waren op zoek naar een partner die niet alleen hoogwaardige producten kon leveren, maar die ook onze milieuwaarden zou delen. elobau deed beide." - Frank van der Staak

Over Bert van Loon Groentechniek

Of u nu een professioneel tuingereedschap zoekt of een machine om een heel sportveld te bewerken, Bert van Loon Groentechniek heeft de instrumenten die u nodig heeft. Door hun grote verscheidenheid aan producten en hun onderhoudsservice zijn ze een betrouwbare partner.

Bert van Loon Groentechniek investeert in het milieu door gifvrije onkruidbestrijding; De laatste jaren komt er steeds meer weerstand tegen het gebruiken van chemie om onkruid te bestrijden. Bert van Loon / WeedControl heeft deze trend jaren geleden aan zien komen en heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van chemievrije methoden om het onkruid te vernietigen. Met drie verschillende productseries, Air, Flame en Steel, is voor iedere gebruiker de juiste methode beschikbaar.

De Air serie is door jarenlange innovaties ontstaan. Zonder gebruik te maken van open vlam, maar juist te werken met hete lucht wordt het onkruid bestreden. Uniek aan de Air serie is dat de hete lucht tot wel 60% wordt teruggewonnen. de Air serie is geschikt voor alle ondergronden en valt er te werken zonder brandgevaar en andere risico’s. Met een laag eigen gewicht, geen roetuitstoot en veruit het minste gasverbruik in zijn klasse.

 

Product 1: Elobau Joystick voor Alltrec

Voor de bediening van het elektrische multifunctionele voertuig Alltrec moest Frank een duurzame partner vinden die niet alleen robuuste kwaliteit levert. Het is belangrijk om een partner te hebben die dezelfde waarden deelt op het gebied van duurzaamheid.

Alltrec heeft de Joystick van elobau geïnstalleerd, een multi-axiale joystick met drie knoppen op de handgreep (type J2). De functie van deze joystick is het versnellen van het voertuig en het bedienen van gereedschappen zoals de Air E-Variator. De bediening gaat via het CANBus-systeem.

Voor Frank was de keuze om met elobau te werken een logische keuze, aangezien hij al eerder met elobau's joysticks werkte en altijd erg tevreden was over de kwaliteit en duurzaamheid van de producten die elobau levert.

 

Product 2: Elobau hoeksensor voor de Air E- Variator

De Air E- Variator is een instrument dat ongewenst onkruid elimineert door uitsluitend gebruik te maken van warme lucht, ontwikkeld door Weedcontrol. Doordat het werkt met enkel hete lucht is deze onkruidbrander een gifvrij, duurzaam en effectief hulpmiddel om van onkruid af te komen.

Iedereen die met onkruid te maken heeft, weet dat het het beste groeit op plaatsen waar de wind niet bij kan. Dit betekent dat de gevel of een hoek van een gebouw een makkelijk doelwit is. Deze plaatsen zijn ook niet gemakkelijk te bereiken met een gereedschap dat gebruik maakt van een gewone sensor. Een combinatie van een hoeksensor en het bedieningspaneel van Alltrec maakt het mogelijk om de warme lucht zijwaarts te blazen in plaats van alleen naar voren. Een ideale oplossing voor de moeilijkere plaatsen.

Dit is waarom Bert van Loon heeft gekozen voor een hoeksensor van elobau. Niet alleen maakt de hoeksensor het mogelijk om de lastige plekken te detecteren en bereiken, door zijn duurzaamheid is deze hoeksensor bestand tegen alle weersomstandigheden, vocht en zware trillingen van de machine.

Samenwerking

De belangrijkste reden voor deze driehoeksverhouding was het wederzijdse vertrouwen vanwege de ervaringen uit het verleden. Elobau is een betrouwbare partner en streeft altijd naar het leveren van het beste product. Kwaliteit heeft altijd voorop gestaan. Zowel Alltrec als Bert van Loon Groentechniek waren op zoek naar duurzame en kwalitatieve producten. Door omstandigheden als het weer en trillingen moeten deze producten robuust en sterk zijn. Elobau heeft op dat punt geleverd.

Daarnaast is klimaatbeheersing een belangrijke factor voor zowel Alltrec als Van Loon Groentechniek. Beide bedrijven hechten waarde aan een samenwerking waarbij alle partners verantwoordelijkheid nemen voor toekomstige generaties. Terwijl Alltrec een volelektrisch voertuig produceert, heeft Weedcontrol zijn gereedschap volledig vrij van chemicaliën gemaakt.

Elobau voelt ook een grote verantwoordelijkheid voor de klimaatverandering. De organisatie werkt als sinds 2010 volledig CO²-neutraal en bevordert ze de biodiversiteit door middel van regionale en wereldwijde projecten.

Bovendien is een goede communicatie belangrijk binnen elke samenwerking. Zowel Frank van der Staak als Bert van Loon hebben aangegeven dat de samenwerking met elobau een vrij prettige ervaring was (en nog steeds is).

"Elobau is zeer toegankelijk in hun ondersteuning. Ze staan altijd klaar om hulp te bieden of vragen te bespreken. We werken nu 1,5 jaar samen en ik ben blij dat ik deze samenwerking kan voortzetten. - Bert van Loon.

Gerelateerde blogs en casestudies