products4engineers

Mparts in de praktijk: eenvoudig te bedienen terrasoverkapping met behulp van elektrische actuator

02 September 2021 • Mparts BV • Mparts BV

De afgelopen periode zijn Nederlanders massaal gaan investeren in projecten binnen en buiten huis.

Vakantiegeld wat niet in het buitenland kon worden uitgegeven, werd (en wordt nog steeds) uitgegeven in de bouwmarkt, aan vakmensen en anderen die zich specialiseren in het buitenleven. Mparts is als partner van het buitenleven trots op de innovaties die worden gerealiseerd met behulp van producten uit haar assortiment. Eén van die innovaties wordt in deze praktijktoepassing toegelicht.

Eenvoudige bediening van zonwerende panelen

Het bouwkundig tekenbureau Prokad heeft een innovatieve oplossing voor het creëren van schaduw in de tuin ontwikkeld. In deze toepassing kunnen de bewoners de panelen eenvoudig van positie verstellen, zodat er meer en minder schaduw gecreëerd kan worden. Om de panelen aan te sturen is gebruik gemaakt van een Bansbach actuator. Deze actuator kan niet alleen via de bediening aangestuurd worden, maar is ook via een smartphone te besturen.

Lineaire actuatoren van Mparts

Voor de eindgebruiker resulteert dit in het ultieme gebruiksgemak. De Bansbach actuators van Mparts worden regelmatig ingezet in de buitenleven sector met als doel het verbeteren van de gebruikservaring. Actuatoren zijn hier heer geschikt voor. Dit omdat de componenten in staat zijn om zonder manuele kracht lineaire bewegingen te maken. Waar gasveren wel handmatig aangestuurd moeten worden, kunnen actuatoren elektronische bewegingen realiseren. Daarnaast zijn actuatoren eenvoudig te herprogrammeren naar andere programma’s. Hierdoor bieden actuatoren een hoge flexibiliteit.

Nieuw bij Mparts zijn de actuatoren met geïntegreerde besturing, de EasyE-i lijn. Deze actuatoren zijn uitgevoerd met een interne besturing waarmee ze individueel of volledig synchroon aangestuurd kunnen worden. Het voordeel hiervan is dat er geen externe besturing meer nodig is.

Alle EasyE-i modellen kunnen worden uitgeleverd met een kabellengte van 1-9 meter, een interne slagbegrenzing, een instelbare overstroom-beveiliging, een interne hitteprotectie en diverse eindconnectoren, zoals ogen en sferische lagers. Verder kan worden gekozen voor een uitvoering in RVS 316, gepoedercoat zwart staal of in een RAL-kleur naar keuze. De EasyE-i actuatoren kunnen eenvoudig met de beschikbare software tijdens installatie of na onderhoud ingeregeld worden.

Altijd de juiste oplossing

Niet altijd biedt een actuator de beste oplossing. In andere applicaties kunnen gasveren voor ook een uitkomst bieden. Neem bijvoorbeeld onderstaande video, waar een glazen windscherm met behulp van een in de gasveer geïntegreerd mechanisch kliksysteem in positie versteld wordt. Dit unieke kliksysteem maakt het mogelijk de gasveer in ingeschoven positie mechanisch te borgen. Door slechts een lichte aanraking kan de borging van de zuigerstang weer worden opgeheven.

Het assortiment mechanische componenten van Mparts bevat meer mogelijke oplossingen voor de buitenleven sector. Voorbeelden hiervan zijn hand- en beugelgrepen, arreteerbouten en insteekstiften en de diverse oplossingen voor hoogte- en positie verstelling. Voor iedere buitentoepassing heeft Mparts de ideale oplossing in huis!

Gerelateerde blogs en casestudies