Oliekoelers

KTR breidt portfolio olie-waterkoelers uit

15 juni 2023
Herman de Haan

KTR Benelux in Hengelo levert zijn olie-waterkoelers serie TAK/TP met onmiddellijke ingang ook als modulaire koel-pompunit. De unit CS-TAK/TP bestaat uit een buizenkoeler, een Kracht pomp en een elektromotor en is optioneel verkrijgbaar met filter. De belangrijkste toepassingsgebieden zijn tandwielkasten koeling, stationaire hydraulische toepassingen, maritieme toepassingen en windenergie.

De nieuwe koelpompunit CS-TAK/TP is ontworpen als een modulair systeem met componenten die zijn aangepast aan de respectieve vereisten van de toepassing voor verschillende viscositeiten. Het systeem omvat buizenkoelers in zes groottes en met verschillende prestaties, pompen in twintig groottes met een debiet van 5 tot 200 liter per minuut, en verschillende elektromotoren.

Filters met elektronische sensor

Op verzoek wordt de unit gecombineerd met een filter van 10 of 25 µm en aangepast aan de respectievelijke olie-volumestroom; de filters zijn optioneel verkrijgbaar met een elektronische sensor. Bovendien kan de olie-waterkoeler worden uitgevoerd als zeewaterbestendige uitvoering. De koelpompunit is standaard uitgerust met NBR pakkingen en op verzoek met Viton pakkingen.

Modulair systeem maakt meer mogelijk

"Het modulaire systeem breidt de mogelijkheden van onze klanten op een flexibele manier uit als oplossing voor verschillende toepassingen en -eisen", zegt Hendrik Stroet, productmanager koelers bij KTR. "Wij bieden hen de mogelijkheid om een volledig systeem van één enkele leverancier te betrekken, zonder dat men zich hoeft bekommeren om de afzonderlijke componenten." Met de nieuwe koelunit CS-TAK/TP heeft KTR zijn assortiment waterkoelers uitgebreid. “Daarnaast blijven de TAK/TP olie-waterkoelers uiteraard ook als losse componenten verkrijgbaar”, zegt Stroet.

Laatst bijgewerkt: 15 juni 2023

Gerelateerde blogs & casestudy's

KTR Benelux BV
KTR – Made for Motion !
Oosterveldsingel 3
7558 PJ Hengelo (o)
Nederland
074 255 3680