Sensoren, transmitters

Marktechnical: veertig jaar partner in sensoren en transmitters

11 oktober 2023
Herman de Haan

Dit jaar viert Marktechnical haar veertigste verjaardag. In de afgelopen vier decennia is het assortiment sensoren en transmitters gegroeid en zijn klanten in uiteenlopende sectoren ondersteund bij het ontwikkelen en bouwen van effi ciënte, veilige en toekomstbestendige applicaties. Ook de toekomst is veelbelovend. Zo is de scheepvaart volop bezig met de overstap naar waterstof als brandstof. Als hoofdvertegenwoordiger van Trafag AG in Nederland en België levert Marktechnical de hiervoor benodigde druksensoren.

Recent is in Nederland het eerste binnenvaartschip in gebruik genomen dat vaart op waterstof. Een belangrijke stap voor de hele scheepvaart om aan te tonen dat het mogelijk is om ook binnen deze sector duurzaam aan te drijven en zo een bijdrage te leveren aan het beperken van de CO2-emissies wereldwijd.

foto2 (1).png
Marktechnical levert geavanceerde sensoren voor uiteenlopende toepassingen.

Brandstofcel

Van oudsher varen schepen op dieselmotoren. Uitstekende, robuuste aandrijvingen die echter ook nadelen hebben. Zo komt er bij de verbranding van diesel onder andere CO2 vrij waarmee de motoren medeoorzaak zijn van de huidige klimaatproblematiek.

Bij waterstof is dit anders. Deze brandstof wordt in een brandstofcel omgezet in elektrische energie waarmee een elektromotor wordt aangedreven. Het enige bijproduct is water. Door de gunstige eigenschappen – waaronder een hoog rendement en een laag geluidsniveau – gaan de ontwikkelingen op het vlak van brandstofcellen snel. Een praktisch nadeel van waterstof is dat het als gas zeer brandbaar is. De opslag ervan gebeurt daarom onder zeer hoge druk (in gasvorm) of bij zeer lage temperaturen (vloeibaar).

Trafag druktransmitters

Om waterstof veilig te kunnen gebruiken als brandstof, is het belangrijk om de hoge drukken te monitoren en controleren. Marktechnical levert hiervoor Trafag druktransmitters die zich in de afgelopen decennia ruimschoots hebben bewezen. En niet alleen in de scheepvaart. Als hoofdleverancier van Trafag in Nederland en België werkt Marktechnical dit jaar al veertig jaar samen met de Zwitserse producent om klanten in uiteenlopende sectoren te helpen bij het ontwikkelen van alternatieve energiebronnen en het bevorderen van de noodzakelijke uitbreiding van de energieopwekkingscapaciteit.

De Trafag producten worden bijvoorbeeld toegepast in energiecentrales voor hernieuwbare energie zoals waterstof, maar ook in conventionele energiecentrales en kerncentrales. Met de juiste instrumentatie kunnen deze bedrijven voldoen aan de wettelijke milieueisen, maar ook hun processen optimaliseren en de veiligheid verhogen.

foto1.png
De bedrijven met wie Marktechnical samenwerkt beschikken veelal over een eigen ontwikkelafdeling waar nieuwe producten worden ontwikkeld.

Succes

Juist door de intensieve samenwerking met een groot aantal leveranciers van A-producten zoals Trafag, is Marktechnical in staat om haar klanten constante innovatie en duurzame kwaliteit te leveren. Hiervoor werkt het ISO9001 gecertificeerde bedrijf met een enthousiast team van professionals vanuit de kantoren in Nederland en België. Het succes berust tevens op een ruim assortiment instrumenten en reservedelen die op voorraad liggen, korte levertijden (24/7), een goed geoutilleerde werkplaats met testmogelijkheden en een online shop.

Laatst bijgewerkt: 11 oktober 2023

Gerelateerde blogs & casestudy's

Lage Ham 172
5102 AE Dongen
Nederland
0162 314 285