products4engineers

Moderne visualisatie & remote access

01 March 2019 • Sjors • SigmaControl BV

De capacitieve touch panel serie van SIGMATEK wordt verder uitgerold met de ETT 412. Deze slimme 4,3-inch HMI combineert smal ontwerp met ruime visualisatie mogelijkheden die met de nieuwe hardware-onafhankelijke en gebruiksvriendelijke LASAL VISUDesigner engineering kan worden geprogrammeerd. Wanneer technici tevens naast ontwerp gemak de optie wordt geboden om eenvoudig een beveiligde VPN verbinding met de gewenste machine via een centrale interface op te zetten, zijn de mogelijkheden op het gebied van bedieningscomfort zeer compleet.

Bijzonder compacte dimensie
De ETT 412 in widescreen formaat is voorzien van een TFT display met een resolutie van 480 x 272 pixels. Op een relatief klein actief oppervlak van 95 x 54 mm kunnen diverse gegevens duidelijk worden weergegeven. Met het capacitieve single-Met de web-based LASAL VISUDesigner van SIGMATEK, kunnen engineers eenvoudig hardware onafhankelijke visualisatie oplossingen maken.touch scherm wordt een eenvoudige en comfortabele bediening van machines en systemen mogelijk gemaakt: met een lichte aanraking van het display oppervlak wordt de input al gedetecteerd. Het paneel werkt in combinatie met de plc of extra HMIs via CAN-bus met een datasnelheid van maximaal 1 Mbits/s. Met zijn compacte ontwerp en een inbouw diepte van slechts 35,5 mm kan de ETT direct in de machine of in de bedieningskast worden gebouwd. Het moderne glazen front met IP65 bescherming en een zwart geanodiseerd aluminium frame maakt het paneel geschikt voor gebruik in industriële omgevingen.

 Hardware-onafhankelijke visualisatie vereenvoudigen
Met huidige web standaarden zoals HTML5, CSS3 en Javascript kunnen  visualisatie oplossingen optimaal weergegeven worden op verschillende HMI-apparaten en dankzij een geoptimaliseerde browser kan deze visualisatie nu ook op minder krachtige hardware worden weergegeven.
De grafische interfaces in de LASAL VISUDesigner zijn ontworpen en geconfigureerd met behulp van moderne design thema's en een uitgebreide bibliotheek met vooraf gedefinieerde besturingen. In de grafische editor kunnen bedieningselementen worden gegroepeerd in functie-eenheden zoals bijvoorbeeld temperatuur zones en deze kunnen naar wens worden hergebruikt. De moderne HMI-tool is opgebouwd als modulair toolkit systeem en ondersteunt Multi Touch interacties. Deze kit biedt specialisten alle denkbare vrijheden om gebruik te maken van web technologieën. Individueel ontworpen graphics en besturingselementen, animaties, video’s en audio bestanden kunnen eenvoudig worden geïntegreerd.

 

Remote access veilig en browser based
Mogelijkheden tot veilig onderhoud op afstand vergroot de overall beschikbaarheid van machines of systemen, een belangrijke factor in deze tijd van digitalisering. Met het web-based "Remote Access Platform" (RAP) van SIGMATEK is een scala aan remote access opties beschikbaar. Hierdoor kan machine data comfortabel verzameld en geëvalueerd worden. Technici kunnen eenvoudig een beveiligde VPN verbinding met de gewenste machine via een centrale interface opzetten. Machine of systeem visualisatie kan op deze manier via VNC worden aangestuurd. De gebruiker kan software updaten, debuggen en onderhoud plegen alsof er on-site gewerkt wordt. De VPN data communicatie naar de RAP vindt plaats via de "Remote Access Router" (RAR). Als alternatief is een op software gebaseerde implementatie in de machinebesturing als "Embedded Remote Access" mogelijk. De compacte Remote Access Router (RAR) voor de DIN-rail voldoet aan de hoogste IT-safety normen. Verschillende varianten van het RAR zijn beschikbaar: enkel Ethernet, SIM 3G / 4G evenals Wi-Fi en Wi-Fi + 4G LTE. Voor meer inzicht in de machine-settingen, alarm setup en data rapportage beschikt het browser-gebaseerde cloud platform over "Cloud Logging" en "Cloud Notify".

Inl.: SigmaControl BV, NL-Barendrecht, tel.: (0180) 69 57 77, www.sigmacontrol.eu,

Gerelateerde blogs