Meet- en regeltechniek

Elcometer al ruim 70 jaar expert in inspectieapparatuur coatingindustrie

16 april 2024
Herman de Haan

Met meer dan 70 jaar ervaring biedt Elcometer een uitgebreid assortiment inspectieapparatuur voor nauwkeurige metingen op verschillende oppervlakken, waaronder beton en metaal. Het assortiment omvat apparatuur voor het meten van oppervlakteprofiel, materiaaldikte, hechting, detectie van gebreken en porositeit.

Met het voorjaar in zicht, is het weer tijd om te coaten. Het aanbrengen van coating onder ongunstige klimatologische omstandigheden kan echter leiden tot aanzienlijke gebreken, hechtingsproblemen en uiteindelijk falen van het eindresultaat. Het monitoren van parameters zoals temperatuur, vocht, dauwpunt en relatieve vochtigheid is cruciaal voor een succesvolle toepassing van de coating.

De Elcometer 319 dauwpuntmeter meet en registreert alle relevante klimaatparameters die vereist zijn om vast te kunnen stellen of de omgevingscondities geschikt zijn om te coaten. Met de Elcometer 319 kunt u de volgende klimatologische parameters meten en vastleggen:

  • Relatieve vochtigheid

  • Luchttemperatuur

  • Oppervlaktetemperatuur

  • Dauwpunt

  • Delta T

Elke opgeslagen meting kan via USB of Bluetooth naar ElcoMaster worden overgebracht, de gratis datamanagementsoftware van Elcometer voor Android- en Apple toestellen of PC. Hiermee kunt u:

  • Direct uw gegevens analyseren en inspectierapporten genereren.

  • Live monitoren op afstand.

Elcometer1.png

Sinds 1947 heeft Elcometer de filosofie om toonaangevende, innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten te leveren, gecombineerd met uitstekende service. Elcometer is toegewijd aan het vervullen van de diverse behoeften in de volledige cyclus van oppervlaktevoorbereiding en coatingtoepassingen. Bezoek de website voor uitgebreide details en informatie over het volledige productassortiment voor stralen, spuiten, inspecteren en rapporteren.

Stralen:

Met meer dan 35 jaar ervaring biedt Elcometer hoogwaardige straalapparatuur die langer, sneller en beter presteert. Het assortiment omvat onder andere straalmonden, straalmiddelkleppen, straalreinigingshelmen en accessoires.

Spuiten:

Elcometer's assortiment spuitapparatuur biedt de perfecte afwerking voor zowel automotive als industriële toepassingen, inclusief spuitpistolen, accessoires, luchtkwaliteits- en luchtverwarmingssystemen, en pneumatische pompen.

Inspecteren:

Met ruim 47 jaar ervaring biedt Elcometer een uitgebreid assortiment hoogwaardige instrumenten voor nauwkeurige metingen van onder andere het oppervlakteprofiel, zuiverheid, droge- en natte laagdikte, het detecteren van gebreken en porositeit, en het inspecteren van beton.

Rapporteren:

Optimaliseer het proces van kwaliteitscontrole met Elcometer's inspectieapparatuur in combinatie met de ElcoMaster datamanagementsoftware.

Voor persoonlijk advies op maat kunt u contact opnemen met Elcometer of bel direct naar 030 259 1818.

Laatst bijgewerkt: 22 april 2024

Gerelateerde blogs & casestudy's

Elcometer BV
Uw partner in de Benelux voor topkwaliteit producten, innovatie en uitstekende service sinds 1947.
Ravenswade 150G & H
3439 LD NIEUWEGEIN
Nederland
030 259 1818

Gerelateerde producten