Industriële netwerken

HMS versterkt positie in Noord-Amerika door overname Red Lion Controls

09 januari 2024
Herman de Haan

Red Lion Controls komt in handen van HMS Networks. Red Lion is een gerenommeerde Amerikaanse leverancier van industriële automatiseringsoplossingen. HMS breidt hiermee zijn aanwezigheid flink uit op de Noord-Amerikaanse markt, evenals het productaanbod. Met de overname is een transactie gemoeid van ruim 370 miljoen euro.

Staffan Dahlström, CEO van HMS, laat weten verheugd te zijn om Red Lion te kunnen verwelkomen in de HMS Networks familie. “Onze twee bedrijven zijn een geweldige match, zowel op het gebied van producten en geografische aanwezigheid. De combinatie van het productportfolio van Red Lion, dat complementair is aan het aanbod van HMS en een beperkte overlap heeft, en de geografische match met Red Lion dat een sterke positie heeft in de aantrekkelijke Noord-Amerikaanse markt en HMS dat zijn kernmarkten in Europa heeft, genereert goede cross-selling mogelijkheden”, verwacht Dahlström. 

Productlijnen sluiten op elkaar aan 

De ‘Access’ producten van Red Lion passen goed bij de Anybus en Ewon productlijnen van HMS, terwijl de ‘Connect’ producten van Red Lion een toevoeging vormen waar HMS al een aantal jaren naar op zoek is: een sterk Ethernet Switch aanbod met een sterke marktpositie. Ook biedt het ‘Visualize’ aanbod van Red Lion nieuwe mogelijkheden voor HMS om het Data Visualization aanbod te verkennen dat steeds interessanter wordt door de centrale rol die het speelt in de industriële automatiseringsomgeving en de mogelijkheid om extra waarde te bieden bovenop het connectiviteits- en netwerkaanbod van HMS. De overname zal naar verwachting snel worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen en sluitingsvoorwaarden.

Laatst bijgewerkt: 09 januari 2024

Gerelateerde blogs & casestudy's